Vælg sprog
   

MERE AF DYBET


/Allgemeine-Geschaefsbedingungen


 

Velkommen i dybet

 
 

Ekspedition Nordsøen

Tag familien med på en rejse igennem Nordsøens forunderlige verden. Her vil du opleve 7 destinationer, nøje udvalgt af os, til at repræsentere og demonstrere hvad Nordsøen gemmer på af skjulte skatte. 

Oplevelsen er sjov og spændende for store og små, og vi garanterer at I også bliver klogere undervejs. Læs mere om ekspeditionens 7 destinationer her.

 

Det åbne hav

/Allgemeine-Geschaefsbedingungen

Ved det store oceanarie fortæller vi historier fra det åbne hav, om havets fødekæde og om de dyr og planter, der lever i de frie vandmasser.

De mest udbredte fisk kan ses i oceanariet, og i udstillingen om fisk i stimer fortæller vi blandt andet om, hvorfor nogle fisk danner stimer.

Vi har næsten alle Nordsøens fisk hos os. Dem kan du læse mere om her.
 


Sælkoloni Limfjorden

/Allgemeine-Geschaefsbedingungen

I vores sælarie har vi to slags sæler - Gråsæler og Sættede Sæler - der lever og hygger sig sammen. De legesyge sæler kan opleves fra vores glastunnel, hvor du kan se sælerne svømme lige forbi dig og endda hen over hovedet på dig. Du kan også gå udendørs og opleve sælerne ovenfra. Her kan du se dem lege i vandoverfladen eller tage sol på de store sten rundt om i sælariet. 

Vores daglige sælfodringer foregår udenfor. Her vil en af vores dygtige formidlere fortælle om sælerne og de vil sammen lave et flot show. Du kan læse mere om vores fodringstider her.


Rørebassiner

/Allgemeine-Geschaefsbedingungen
I vores to rørebassiner kommer du helt tæt på. Her kan du stikke hånden direkte ned på havbunden og lære om Nordsøens havdyr på egen krop.

Det største rørebassin byder på forskellige fladfisk, småfisk, blandt andet havkarudser, søstjerner, krabber, søpindsvin og andre smådyr, som du kan røre ved.
I rokkebassinet har du mulighed for at klappe en sømrokke eller en kæmpe pighvar på ryggen – hvis du tør.

Rundvisninger

/Allgemeine-Geschaefsbedingungen
Har du lyst til at vide endnu mere om Nordsøen Oceanarium, kan du bestille en rundvisning med en af vores dygtige guider. Guiden tager dig med rundt på en rejse til de forskellige destinationer og fortæller uddybende om dem og dyrene, der hører til. Der er mulighed for at stille spørgsmål undervejs. En rundvisning varer ca. 45 minutter.
 
Rundvisninger skal bestilles mindst 14 dage i forvejen, og primært til grupper på minimum 25 personer. Yderligere information vedrørende priser osv. kan du finde her.
 

Rundvisning bag kulissen


Rundvisning bag kulisserne viser, hvordan Nordsøen Oceanarium, Nordeuropas største akvarium - Oceanariet - fungerer. Du besøger dykkerens arbejdsplads fra den anden side og får karantæneområderne at se. Desuden går vi en tur ned i kælderen, hvor de gigantiske sandfiltre står. De bruges til at filtrere vandet i Oceanariet og de andre akvarier. En rundvisning bag kulisserne varer ca. 30 minutter.

Ved rundvisning bag kulisserne kan guiden have maks. 15 personer med ad gangen. Se priser og konktaktoplysninger her.

Klumpfiskene

/Allgemeine-Geschaefsbedingungen

En spektakulær fisk - klumpfisken - har fået sin helt egen plads i Oceanariet. Der er ikke så mange klumpfisk i Nordsøen, og dens form og størrelse gør den endnu mere speciel.

Det er den største benfisk vi kender til, og kan blive over 3,5 meter og veje mere end 2,3 ton. På trods af dens konventionelle øjnstilling så virker det til at være vilkårligt om Klumpfisken vælger at svømme "oprejst" eller liggende på siden. Du kan læse mere om Klumpfisken her.


Planteplankton

/Allgemeine-Geschaefsbedingungen
De mikroskopiske planter – Planteplankton – er grundlaget for alt liv i havet. Planterne har mange fantastiske former, som du kan opleve via forstørrede modeller af planterne på Nordsøen Oceanarium.

Dyreplankton består af mange forskellige dyr, der svæver rundt i de frie vandmasser. Nogle af dem er mikroskopiske, andre kan ses med det blotte øje, og goplerne - der også er plankton - kan blive over en halv meter i diameter.

Dyreplankton lever af planteplankton og bliver selv ædt af større dyr så som sild, som så bliver ædt af endnu større dyr. Det kan du høre meget mere om når du kommer og besøger os. 

De store jægere; hvaler, hajer og mennesket

/Allgemeine-Geschaefsbedingungen
Her kan du se to af de allerstørste dyr i Nordsøen: Den ene er brugden; en haj, der kan blive op til 8 meter lang. Den anden er vågehvalen, der er en af de almindelige hvaler i Nordsøen.

Fælles for de to store dyr er, at de begge lever af nogle af de mindste dyr, nemlig planktondyrene, som de filtrerer fra havvandet og spiser. Mennesket er dog også et af de største "rovdyr" i Nordsøen, og i udstillingen kan du høre om, hvordan mennesket udnytter de levende ressourcer - på godt og ondt.

Kaskelothuset

/Allgemeine-Geschaefsbedingungen
Nu kan du lære mere om Kaskelothvaler i vores Kaskelothus. Huset er bygget op omkring et skelet af en kaskelot, der strandede sammen med 15 andre kaskelotter på Rømø i marts 1996.

Her kan du lære om kaskelottens fantastiske liv; kaskelotten har for eksempel en masse rekorder: Den er verdens største tandhval, ligesom den har verdens største næse, som den bruger til at lave den kraftigste lyd i hele dyreriget.

Kaskelothuset er en del af vores uderdørsaktiviteter. Du kan læse mere om vores udendørs legeplads her.

 

Specialudstillinger

/Allgemeine-Geschaefsbedingungen
Udover de mange akvarier, hvor du kan opleve og finde oplysninger om de enkelte fisk, har vi også en masse andre spændende udstillinger.

Vi har blandt andet haft udstillinger om Lystfiskeri, Havfugle, Dyret i dig, Forssiler og for nyligt har vi haft fornøjelsen af at udstille Stenhuggeren Henny Nielsens smukke værker.

Hvis du vil vide mere om aktiviteterne på Nordsøen Oceanarium netop nu, så tag et kig i vores aktivitetskalender her.

topattraktioner