Vælg sprog
   

MERE AF DYBET


/Allgemeine-Geschaefsbedingungen


/Allgemeine-Geschaefsbedingungen Udstillinger
Udover de mange akvarier, hvor du kan finde oplysninger om de enkelte fisk, har vi også en masse andre spændende udstillinger.


/Allgemeine-Geschaefsbedingungen Det åbne hav
I udstillingerne omkring oceanariet fortæller vi historier fra det åbne hav. For eksempel om havets fødekæde og om de dyr og planter, der lever i de frie vandmasser.

Fisk i stimer
De mest udbredte fisk kan ses i oceanariet, men i udstillingen om fisk i stimer fortæller vi f.eks. om, hvorfor fisk egentlig danner stimer. Og i de tilhørende akvarier kan du komme endnu tættere på to af de vigtigste arter for fiskeriet – sild og makrel.
 


/Allgemeine-Geschaefsbedingungen Rørebassiner
I vores to rørebassiner kommer du helt tæt på. Her kan du stikke hånden direkte ned på havbunden og lære om Nordsøens havdyr på egen krop. Det største rørebassin byder på forskellige fladfisk, småfisk som f.eks. havkarudser, søstjerner, krabber, søpindsvin og andre smådyr, som du kan røre ved. I rokkebassinet har du mulighed for at klappe en sømrokke eller en kæmpe pighvar på ryggen – hvis du tør.


/Allgemeine-Geschaefsbedingungen Rundvisninger
Hvis du har lyst til at vide endnu mere om Nordsøen Oceanarium, kan du bestille en rundvisning med en af vores guider. Guiden tager dig med rundt på en rejse til de forskellige destinationer og fortæller uddybende om dem og dyrene, der hører til. Der er mulighed for at stille spørgsmål undervejs. En rundvisning varer ca. 45 minutter.

Rundvisninger skal bestilles mindst 14 dage før besøget og kan ikke bestilles i juli og august. Der skal bestilles en guide pr. 25 personer.

Se priser

Rundvisning bag kulissen
Rundvisning bag kulisserne viser, hvordan Nordsøen Oceanarium, Nordeuropas største akvarium, fungerer. Du besøger dykkerens arbejdsplads fra den anden side og får karantæneområderne at se. Desuden går vi en tur ned i kælderen, hvor de gigantiske sandfiltre står. De bruges til at filtrere vandet i oceanariet og de andre akvarier. En rundvisning bag kulisserne varer ca. 30 minutter.
Ved rundvisning bag kulisserne kan guiden have maks. 15 personer med ad gangen.

Se priser/Allgemeine-Geschaefsbedingungen Klumpfiskene
En spektakulær fisk, der igen er en stor attraktion i oceanariet, nemlig klumpfisken, og har fået sin helt egen plads i oceanariet. Der er ikke så mange klumpfisk i Nordsøen, og de er derfor ikke af stor betydning for resten af økosystemet. Men fordi fisken havde så stor betydning for os, indtil den døde under branden i 2003, har vi valgt at fortælle historien om den.


/Allgemeine-Geschaefsbedingungen Planteplankton
De mikroskopiske planter – planteplankton – er grundlaget for alt liv i havet. Planterne har mange fantastiske former, og forstørrede modeller af planterne gør dem synlige for enhver. Hør også om, hvordan for mange planktonalger kan være årsag til iltsvind.

Dyreplankton består af mange forskellige dyr, der svæver rundt i de frie vandmasser. Nogle af dem er mikroskopiske, andre kan ses med det blotte øje, og goplerne, der også er plankton, kan blive over en halv meter i diameter. Dyreplankton lever af planteplankton og bliver selv ædt af større dyr så som sild. Vandlopperne er de vigtigste dyr i dyreplanktonet.


/Allgemeine-Geschaefsbedingungen De store jægere hvaler, hajer og mennesket
Her kan du se to af de allerstørste dyr i Nordsøen: Den ene er brugden; en haj, der kan blive op til 8 meter lang. Den anden er vågehvalen, der er en af de almindelige hvaler i Nordsøen.

Fælles for de to store dyr er, at de begge lever af nogle af de mindste dyr, nemlig planktondyrene, som de filtrerer fra havvandet og spiser. Mennesket er dog også et af de største "rovdyr" i Nordsøen, og i udstillingen kan du høre om, hvordan mennesket udnytter de levende ressourcer - på godt og ondt.


/Allgemeine-Geschaefsbedingungen Kaskelothuset
Nu kan du lære mere om Kaskelothvaler i det nye Kaskelothus, som Grevinde Alexandra indviede i 2009.


Udstillingen er bygget op omkring et skelet af en kaskelot, der strandede sammen med 15 andre kaskelotter på Rømø i marts 1996. Her kan du lære om kaskelottens fantastiske liv; kaskelotten har for eksempel en masse rekorder: Den er verdens største tandhval, ligesom den har verdens største næse, som den bruger til at lave den kraftigste lyd i hele dyreriget.


/Allgemeine-Geschaefsbedingungen Havfugle
Havfuglene er en vigtig del af livet i de frie vandmasser. I denne udstilling kommer du tæt på fire arter –
nemlig sulen, lomvien, sølvmågen og riden, der på hver deres måde fanger føde fra havoverfladen.
 

topattraktioner