Vælg sprog
   
 

/Allgemeine-Geschaefsbedingungen

MØD BESÆTNINGEN


En rigtig ekspedition kræver sin besætning. Her kan du møde Kokken, Dykkeren, Forskeren, Fiskeren og Skipper selv.
De er eksperter på hver deres område og kan lære dig en masse spændende ting om Nordsøen.

 
 


Skipperen


Skipper er din vært og rejsekammerat på ekspeditionen.

Du møder ham både her på hjemmesiden og i selve Nordsøen. Begge steder er han din guide og hjælper dig rundt på ekspeditionen – han kan faktisk fortælle dig om alt lige fra åbningstider til de forskellige destinationer.

Skipper arbejdede som fisker, inden han tog sin skippereksamen på Skagen Skipperskole. Bagefter fik han hyre på et fragtskib, som bragte ham verden rundt – faktisk har han sejlet på de syv verdenshave i mere end 20 år. Men et hav fascinerer ham mere end alle andre, nemlig Nordsøen.

Det er med denne store erfaring og interesse i baglommen, at han vil være din vært på ekspeditionen.
  /Allgemeine-Geschaefsbedingungen
 
/Allgemeine-Geschaefsbedingungen
 
 


Forskeren


Forskeren bruger al sin tid på forskning og får hjælp af Fiskeren og Dykkeren til at indsamle forskningsmateriale. Du møder ham forskellige steder i udstillingen, hvor han vil fortælle dig om de fascinerende resultater af hans forskning.

På ekspeditionen er det hans rolle at give en videnskabelig vinkel på tingene. Han ved en masse om biologi, men kan også fortælle om andre naturvidenskabelige emner – f.eks. molebygning, bæredygtigt fiskeri, og hvordan man bygger et skib.

Forskeren er uddannet biolog fra Århus Universitet. Oprindeligt kommer han fra Sjælland, men har nu slået sig ned tæt på Hirtshals på grund af stedets smukke og barske natur.

I en periode har han faktisk selv arbejdet som fisker og på den måde fået interesse for livet i havet. Han elsker at lære fra sig og synes, nutidens biologer går for meget op i teori og for lidt op i praktisk og anvendelig viden.


Fiskeren


På ekspeditionsskibet har vi også Fiskeren. Han er ansvarlig for at fange fisk til ekspeditionsskibet - både til kokken og til forskeren. Og så elsker han at fortælle om, hvordan det er at fiske på de forskellige destinationer i Nordsøen.

Fiskeren er kommet på havnen hele sit liv. Hans far var også fisker og farfaren ligeså, og blandt andet derfor kom han ud at sejle lige efter folkeskolen. Men også fordi han ikke interesserede sig for det boglige og altid var blevet draget af livet på havnen. Som dreng havde han allerede småjobs på havnen, hvor han ordnede garn og hented øl til fiskerne.

For at blive en dygtig fisker gik han først i lære som vodbinder, og bagefter arbejdede han som skibskok - det var et ret almindeligt for unge mænd dengang. Med tiden arbejdede han sig op i graderne og blev til sidst skipperens højre hånd. En arbejdsulykke satte dog en stopper for det hårde fiskerliv, og han måtte se sig om efter en anden levevej. Da Fiskeren hørte om Ekspedition Nordsøen, var der ingen tvivl:
Han MÅTTE med!


 
 
/Allgemeine-Geschaefsbedingungen
 
/Allgemeine-Geschaefsbedingungen
 
 


Dykkeren


På ekspeditionen møder du også Dykkeren, som finder spændende ting under havoverfladen, når hun dykker. Dem skal du bruge til at lære mere om livet i vandet.


Du vil især møde Dykkeren i nærheden af vraget, hvor hun fortæller om, hvorfor det er så spændende at dykke ved vrag. Og så kan du prøve dykkerspillet...


Egentlig troede dykkeren, hun skulle være ingeniør, men havde svært ved at sidde stille på skolebænken. Hun valgte derfor at følge sin store interesse og uddannede sig til erhvervsdykker og dykkerinstruktør. Efter mange år under sydens sol, hvor hun lavede dykkerkurser for turister, mødte hun Skipper. Skipper spurgte, om hun kunne tænke sig at blive dykker på Ekspedition Nordsøen, og hun sagde ja med det samme.


Så kunne hun vende hjem til Danmark og få chancen for at udforske de hjemlige farvande under overfladen...


Kokken

En rigtig ekspedition har også en kok. Vores bliver bare kaldt for Kokken og har til opgave at lave mad til besætningen og finde på nye opskrifter med de fisk, der bliver fanget undervejs.

Kokken deler gerne sine fiskeopskrifter med dig - både på Ekspedition Nordsøen og her på hjemmesiden.
Se opskrifter her

Vores kok er en af den kendte danske kok Claus Meyers disciple og har været igennem den hårde skole. Efter elevtiden hos Claus Meyer tog han til Alsace for at prøve kræfter med det franske køkken.

Som alle andre gode kokke har han stor kærlighed til gode råvarer og friske fisk fra Nordsøen. Men han kender også til hverdagens kompromisser, hvor tiden ikke altid er til finere madkunst. Især efter han stiftede familie for snart to år siden... Derfor er hans store mærkesag at udvikle fiskeretter til den moderne familie.

/Allgemeine-Geschaefsbedingungen
 

topattraktioner