09-01-2020 /

Åbning af ny udstilling: Nordsøens Jægere

Efter flere års hårdt slid, er den store nye udstilling 'Nordsøens Jægere' klar til indvielse.

Nyt udstillingskoncept indvies på Nordsøen Oceanarium
På lørdag d. 11. januar åbner 2. og sidste del af det store udstillingskoncept Nordsøens Jægere. Udstillingens første del der blev indviet sommeren 2018, indeholder blandt andet en ny sæludstilling og Big Ocean Window, Skandinaviens største interaktive LED-skærm.

Anden del af konceptet rummer tre nye, helt unikke akvarier, hvoraf de to er i 2 etager, en ny biograf og mange involverende udstillinger. Sammen danner de en rejse gennem fødekæden i Nordsøen, hvor gæsterne får en forståelse for at livet i havet hænger sammen, fra de mindste plankton til de største rovdyr.

Grevinde Alexandra af Frederiksborg foretager den officielle indvielse
Akvariets protektor Grevinde Alexandra af Frederiksborg foretager den officielle indvielse, og lokalt og landskendte sangerinde Nana Jacobi står for det musikalske indslag på dagen. Desuden deltager blandt andre repræsentanter fra de fonde der har støttet Nordsøens Jægere. Det drejer sig om den A.P Møllerske Støttefond og Nordea Fonden. Foruden disse 2 fonde, har Vækstforum Nordjylland også støttet projektet. I alt er det støttet med 11,1 mio. kr.

Gestus til byens borgere søndag d. 12. januar
Søndag d. 12. januar inviterer Nordsøen Oceanarium alle med postnummer 9850 gratis ind og se den nye udstilling. Man skal blot vise gyldigt sygesikringskort ved entréen. ”Vi vil gerne vise vores nye udstilling frem for de lokale borgere, da de er vigtige ambassadører for os. Når de får en god oplevelse, er vi sikre på at de fortæller det til deres venner og familier og budskabet om at Nordsøen Oceanarium udvikler sig og har nyheder at vise frem bliver spredt” udtaler marketingchef Sylvia Berglund.

Flere udviklingsprojekter i støbeskeen
”Nordsøens Jægere er ikke den eneste nyhed på Nordsøen Oceanarium i 2020. Der arbejdes allerede nu med konkrete projekter der vil udvikle og forny attraktionen, både ude- og indendørs.” afslører direktør Karl Henrik Laursen.

Kontaktpersoner:
Direktør Karl Henrik Laursen tlf. 40 48 93 92
Marketingchef Sylvia Berglund tlf. 29 51 59 93

Om Nordsøens Jægere
Nordsøens Jægere er en nytænkende formidlings- og udstillingsoplevelse, der både omfatter en geografisk rejse og en rejse gennem en fødekæde i Nordsøen.

Med Nordsøens Jægere vil Nordsøen Oceanarium vække interessen for Nordsøens liv og gøre havets verden tilgængelig og nærværende for alle, samt inspirere til at gæster og besøgende på NO efterfølgende bevæger sig ud i den virkelige natur.

Det unikke ved Nordsøens Jægere er den helhedsorienterede formidling af havets liv. Traditionelt formidles livsformerne som isolerede elementer, men i Nordsøens Jægere bibringes gæsten en forståelse for, hvordan alt liv i havet er forbundet via fødekæden.

Konceptet omkring Nordsøens Jægere er udviklet i samarbejde med forskningsmiljøer på flere universiteter, og med erhverv med relation til havet omkring os.

Nordsøen Oceanariums gæster og besøgende skoleelever tages med på en oplevelsesrejse, hvor de præsenteres for dyrelivet ved kysten, det lave vand og i det dybe hav. Den røde tråd undervejs er fødekæden, med fokus på samspillet mellem rovdyr og byttedyr. Mennesket er også et rovdyr, og vores indflydelse på fødekæden er at finde som et overordnet lag igennem hele udstillingen via formidling om f.eks. fiskeri, bestandsregulering og plasticforurening. Samtidigt fortsætter Nordsøens Jægere ud af huset og spiller sammen med formidling og oplevelser i den faktiske natur.