17-05-2017 /

Anna og Kaskelotte

Danmarks STØRSTE bog lanceres til Naturmødet 2017.

Fra idé til virkelighed

To kolleger på Nordsøen Oceanarium fik i forbindelse med forberedelserne til Naturmødet i Hirtshals en skør idé. Der skulle laves en kæmpeudgave af børnebogen ”Anna og Kaskelotte”, der blev udgivet af Nordsøen Oceanarium sidste år til jul. Bogen er skrevet af Lasse Rosendahl, der er dykker og formidler på Oceanariet.

”Vi vidste, at vi ville læse børnebogen højt på Family Scenen til naturmødet i år, men fremfor at tænke i tekniske løsninger til at understøtte fortællingen med tekst og billeder, kom ideen med kæmpebogen”, fortæller marketingchef Sylvia Berglund.

”En børnebog er et hyggeligt og blødt medie”, fortsætter Lasse Rosendahl. ”Ved at skalere bogen op i stor størrelse bibeholdes de bløde og hyggelige elementer fra en traditionel bog og samtidig skabes et produkt, der uden tvivl vil få både børn og voksne til at spærre øjnene op. Der er i øvrigt højt til loftet på Nordsøen Oceanarium, så selvfølgelig har vi også plads til Danmarks største bog”, slutter han.      

Fra tanke til handling

Vestergaards Bogtrykkeri tog udfordringen op og har fremstillet Danmarks største bog. Bogen er en tro kopi af den oprindelige børnebog – bare 5 gange større. Bogen er 138 cm høj og 100 cm bred, har 64 sider og vejer hele 23 kg! Den er garnhæftet og har læderryg, ligesom en ”rigtig” bog.

”Jeg synes, idéen var skør og vanvittig, men også tiltalende, og jeg kunne ikke lade være med at sætte tankerne i gang om, hvordan sådan et projekt skulle løses. Der er mig bekendt aldrig blevet fremstillet så stor en bog før, i hvert fald ikke i Danmark. Efter meget research og snak med en masse forskellige fagfolk, turde vi sige ja til at fremstille bogen”, siger bogtrykker Knud Vestergaard. ”Jeg må selv sige, at resultatet er blevet rigtig flot, og jeg er meget stolt af bogen”, slutter han.

Et formidlingsredskab ud over det sædvanlige

”Anna og Kaskelotte” blev en realitet i et samarbejde mellem Nordsøen Oceanarium og forskningsskibet Dana (DTU Aqua). Det er en narrativ fortælling med et indhold, en morale og et budskab, som man kender det fra den traditionelle børnelitteratur. Det, der gør den særlig, er det faglige indhold omhandlende hvalens biologi og dens ligheder og forskelle med mennesket i centrum. Bogen bliver blandt andet brugt i skoletjenesten på Nordsøen Oceanarium. Her vil storformatsbogen helt sikkert også vække opsigt.

Til Naturmødet vil der blive læst højt fra kæmpebogen lørdag d. 20/5 kl. 11 og 14 på Family Scenen. Desuden vil man kunne se bogen på Nordsøen Oceanariums stand både fredag og lørdag.

 

Kontaktpersoner:

Dykker, formidler og forfatter: Lasse Rosendahl tlf. 23 71 05 76

Marketingchef Sylvia Berglund tlf. 20 51 59 93

 

Billede: Marketingchef Sylvia Berglund, bogtrykker Knud Vestergaard, formidler og forfatter Lasse Rosendahl og Noah Malund Maints fra Stenum ved Brønderslev med Danmarks største bog.