03-05-2018 /

Der bygges igen for millioner på Nordsøen Oceanarium

Takket være millionstøtte fra Nordea-fonden, Den A.P. Møllerske Støttefond og Vækstforum Nordjylland kan Nordsøen Oceanarium nu realisere den store nyhed for 2018 med titlen Nordsøens Jægere.

Nordsøens Jægere er en nytænkende formidlings- og udstillingsoplevelse, der tager udgangspunkt i fødekæden i Nordsøen. Ved at gå på opdagelse i den spændende fortælling om fødekæden, vil man stå ansigt til ansigt med både rovdyr og byttedyr mellem kysten, det lave vand og det dybe hav. Her vil man opleve, hvordan alle havets organismer er indbyrdes forbundne i fødekæden - fra mikroskopiske planktonorganismer til kæmpestore hajer og hvaler. Udstillingen bliver etape-inddelt og i første del af udstillingen der åbner til sommer, indgår blandt andet "Big Ocean Window", Danmarks største interaktive skærm. Desuden præsenteres en helt ny involverende sæludstilling og et gople klækkeri. I etape 2 der realiseres i 2019, bygges 3 helt unikke akvarier, blandt andet et længe ønsket gopleakvarium. 

"Livet i havet udfolder sig i en verden, der sammenlignet med landjorden er meget anderledes og svært tilgængelig. Rejser hertil kræver særligt udstyr, og kun få kommer på nært hold af havets mysterier og spændende livsformer. Med Nordsøens Jægere vil Nordsøen Oceanarium gøre havets verden nærværende for alle, samt inspirere til efterfølgende at bevæge sig ud i den virkelige natur" siger projektleder Simon Madsen, og fortsætter: "Vi glæder os til at slå dørene op for en anderledes udstillingsoplevelse, hvor vi ved hjælp af nye unikke akvarier, tekniske installationer og scenografi formidler fødekædens led og deres samspil med hinanden"

"Vi er utrolig taknemmelige for, at både Den A.P. Møllerske Støttefond, Nordea-fonden og Vækstforum Nordjylland har støttet os med væsentlige beløb, samlet ca. 11 mio. kr., således at vi nu for alvor kan søsætte projektet" siger Nordsøens direktør, Karl Henrik Laursen. 

Udstillingen åbner før højsæsonen 2018. Projektet vil blive præsenteret i forbindelse med Naturmødet i Hirtshals, fredag d. 25. maj kl. 14.30.

Kontaktpersoner: 

Formidlingschef og projektleder Simon Madsen, mail: sm@nordsoemail.dk, tlf. 29 16 59 20

Direktør Karl Henrik Laursen, mail: khl@nordsoemail.dk, tlf. 40 48 93 92

Kommunikationschef, Nordea-fonden Tine Wickers, mail: tw@nordeafonden.dk, tlf. 28 40 84 80