29-05-2019 /

Dissektion af marsvin

Det sker, at fiskere finder druknede marsvin i sine garn, og til tider kontakter de Nordsøen Oceanarium, som altid kan bruge dem i formidlingsøjemed. Det er tilfældet med det marsvin der bliver dissekeret fredag d. 31.5 kl. 14. Den har ligget i fryseren et stykke tid og nu får akvariets personale så muligheden for at bruge den i formidlingen af havpattedyr.

Biolog Annika Toth, med speciale i marsvin, vil skære marsvinet op og fortælle om dens biologi og levevis undervejs, på engelsk og tysk, og formidlingschef Simon Madsen assisterer og fortæller på dansk. Gæsterne er med på 1. række, og kommer rigtig tæt på, når Annika Toth skiller dyret ad og begynder ”detektivarbejdet” i dets indre.

”Vi ved at vores gæster sætter stor pris på at deltage aktivt, og bruge alle sanser. Der er ingen tvivl om at de kommer til begge dele, når marsvinet bliver skilt ad på fredag” fortæller Simon Madsen og tilføjer: ”oplevelser med alle sanser i brug gør bare at folk husker meget bedre hvad vi fortæller dem - og vi vil jo gerne de er lidt klogere på livet i havet efter et besøg hos os.”

Eksemplaret der skal dissekeres, er et yngre dyr på ca. 1 meter. Dyrets maveindhold, lungernes, hjertets og andre organers tilstand samt en masse andre tegn, kan give os og gæsterne en interessant viden om dyret, og man kan også finde mange ligheder med mennesket. Efter selve dissektionen vil der være rig mulighed for at spørge biologerne og formidlerne om den specifikke begivenhed og livet i havet i almindelighed.


Fakta om marsvin (Phocoena phocoena):

  • Den mindste og mest almindelige hval i danske farvande
  • Føder 1 unge om året
  • Længde: 130-180 cm
  • Vægt: 45-90 kg
  • Forventet levealder: ca. 25 år

Kontaktpersoner:
Marketingchef Sylvia Berglund tlf. 20 51 59 93
Dykker og formidlingschef Simon Madsen tlf. 29 16 59 20