12-05-2022 /

Fantasi og fakta forenes i fantastisk show

Hele foråret har stået i de ”fantastiske fabeldyr og hæslige havmonstres” tegn på Nordsøen Oceanarium i Hirtshals.

Fantastiske fabeldyr og hæslige havmonstre – det store forårstema på Nordsøen Oceanarium toppes med et spektakulært havfrueshow efterfulgt af mulighed for foto med havfruen:

Lørdag d. 21. maj kl. 13

Hele foråret har stået i de ”fantastiske fabeldyr og hæslige havmonstres” tegn på Nordsøen Oceanarium i Hirtshals. Temaet fortsætter helt frem til d. 6. juni.  Spørgsmål som følgende bliver stillet: Hvad har en narhval at gøre med en enhjørning? Findes Loch Ness-udyret mon? Hvor kommer sagnene om havfruer egentligt fra? Man kommer tæt på legenden om sælkvinden, hører om Moby Dick og andre monsterhvaler. Kan du gennemskue, hvad der er rigtigt, og hvad der er fantasi? Fup blandes med fakta, og gæsterne er med til at opklare, hvad der er sandt eller falsk – ikke så nemt som man umiddelbart tror.

’Det er en lidt anderledes tankegang end vi plejer at have i forhold til at formidle om livet i havet. At blande fiktion og fakta, som vi gør i dette tema, pirrer folks fantasi på en helt anden måde en ren faktuel viden. Det har vores gæster taget så godt imod’, udtaler biolog og udviklingschef Kristina Ydesen.

Temaudstillingen toppes nu med besøg af en professionel havfrue, som leverer et sanseligt og spektakulært show i den 4,5 mio. liters tank med havvand og flere end 3.000 fisk. Havfruen Karin Prehst Lund Madsen glæder sig og siger: ’der findes mange fantastiske myter og fabelfortællinger fra havets univers, men virkeligheden er større. At få lov til at dykke rundt blandt alle disse fantastiske skabninger, store hajer, rokker, stimer af makreller og de bundlevende dyr, det er et privilegie og en stor fornøjelse.’ Hun fortsætter: ’at begejstre store og små med mit havfrueshow er noget jeg elsker, og at kunne kombinere min teateruddannelse med min kæmpe interesse for havet og fridykning, er helt fantastisk’.

Marketingchef Sylvia Berglund: ’Vi er sikre på at oplevelsen med en ”ægte” havfrue i vores kæmpe oceanarietank bliver toppen af kransekagen for et meget succesfyldt forårstema. Mon ikke mange børns højeste ønske bliver opfyldt ved, at man efter showet kan møde havfruen på land foran oceanariet, og få taget et foto sammen med hende’.

Kontaktpersoner:
Biolog og udviklingschef Kristina Ydesen tlf. 23 64 66 62
Marketingchef Sylvia Berglund tlf. 20 51 59 93