01-09-2022 /

Fisk, fugl eller midt imellem!

Stort, spændende efterårstema på Nordsøen Oceanarium i Hirtshals.

Havfuglenes og fiskenes levesteder og bevægelsesmønstre hænger sammen, og det vil Nordsøen Oceanarium sætte fokus på hele efteråret. I efterårsferien uge 42 kan gæsterne quizze sig vej igennem udstillingen og blive klogere på dyrelivet omkring Danmarks kyster. Der vil være gode præmier på spil, blandt andet et gavekort på overnatning til fantastiske B&B by the Sea i Hirtshals.

Man kan sammen meget andet få mere at vide om ålens forunderlige vandring på mere end 5000 km til Sargassohavet. Historien om at mange havfugle flyver mange tusind km sydpå om vinteren og tilbage til Danmark når foråret nærmer sig bliver også fortalt. Der bliver også udstillet syv specielle eller sjældne lokale fuglearter i flotte glasmontre, med hver sin spændende historie, og meget mere.

Birds in motion – særudstilling udover det sædvanlige

Fra primo september og 3 måneder frem er det muligt at opleve en helt speciel fugleudstilling lavet af kunstner og tidligere zoologisk konservator Erling Mørch. Værkerne er udført i cortenstål og bærer præg af kunstnerens store interesse for og viden om fugle og deres bevægelser.

Efterårsferien med aktiviteter for hele familien

I efterårsferien uge 42, vil det, foruden ”fugl, fisk eller midt imellem” og Birds in motion, være muligt at komme med på fuglesafari til Hirtshals Havn og Hirtshals Fyr hvor der spejdes efter fugle og andet spændende. De yngste gæster kan male fugle- eller fiskemasker i kreaværkstedet, og som sædvanligt er der daglige fodringer af klumpfisk, havdyr i store og små akvarier samt sæler. Og mon ikke det også bliver tændt op på bålpladsen i det 6000m2 store udendørs område.