19-11-2020 /

Genåbning af Nordeuropas største akvarium

Restriktionerne i Nordjylland er nu ophævet og vi glæder os til igen at kunne byde jer velkommen på Nordeuropas største akvarium.

På Nordeuropas største akvarium i Hirtshals glæder både direktør Karl Henrik Laursen og personalet sig over at de nordjyske restriktioner nu er ophævet væsentligt, 2 uger før den oprindelige plan. Det gør at akvariet med én dags varsel, er klar til at slå dørene op allerede lørdag d. 21. november kl. 10.

Ligesom under nedlukningen i foråret har de fleste medarbejdere været sendt hjem, og kun et nødberedskab af dyrepassere og akvarieassistenter har passet dyr og anlæg, på skift.

’Nødpersonalet har været delt op i smittegrupper, som skiftevis har mødt ind og passet vores fisk, sæler og øvrige dyr, samt al teknik’ fortæller direktør Karl Henrik Laursen.

Som før nedlukningen er aktiviteterne på Nordsøen Oceanarium tilpasset de nuværende retningslinjer, hvilket blandt andet betyder at alle gæster over 12 år skal bære mundbind eller visir i alle indendørs områder, undtaget når man sidder ned.

Der er afstandsmarkeringer og tydelig skiltning hvor der opfordres til at holde afstand og passe på hinanden. Der er opsat desinfektionsdispensere strategiske steder og enkelte områder er af hensyn til sikkerheden ensrettet.

’Med de næsten 16.000 m2 udstillingsareal er der rigeligt plads til gæsterne, både lokale og danske turister, og til de udenlandske gæster når der forhåbentlig snart åbnes op for dem’ afslutter direktøren.

Kontaktperson: Direktør Karl Henrik Laursen tlf. 40 48 93 92