21-04-2017 /

Sorte tal på bundlinjen for Nordsøen Oceanarium

Nordsøen Oceanarium er kommet ud af 2016 med et tilfredsstillende overskud og stigende besøgstal.

Nordsøen Oceanarium

Nordsøen Oceanarium der er placeret i Hirtshals, er et statsanerkendt zoologisk anlæg og samtidig Nordeuropas største akvarium. Antal besøgende i 2016 endte på 181.000 gæster, hvilket er en stigning på 5% i forhold til 2015.

Det økonomiske resultat er også positivt med et overskud i 2016 på 0,5 mio. kr.

”Vi er i bestyrelsen tilfredse med årets resultat. På mange måder er Nordsøen Oceanarium inde i en positiv udvikling med spændende nyheder til vores gæster hvert år. Jeg er overbevist om, at kvaliteten af vores produkt er stigende, hvilket vi også kan se i gæsteundersøgelserne.” udtaler bestyrelsesformand Peter Duetoft.

Mange nye tiltag de seneste år

Gennem de seneste år har der været mange spændende nye tiltag på Nordsøen Oceanarium.  Fokus har været på at kunne tilbyde nye og anderledes involverende udstillinger og oplevelser for gæsterne.

I foråret 2016 blev Hvalforskerhytten indviet. Dette var et stort ønske, da Nordsøen Oceanarium gennem flere år har arbejdet på at fortælle hvalforskerens historie. Hvalforskerhytten blev opført med økonomisk støtte fra Det Obelske Familiefond.

I februar 2016 strandede en finhval ved Blokhus. Det lykkedes Nordsøen Oceanarium at få skelettet fra finhvalen til at indgå i en ny stor mobil udstilling til glæde for hele Nordjylland. Denne udstilling blev økonomisk støttet af ENV-fonden.

Udover Hvalforskerhytten har Nordsøen Oceanarium i 2016 opført en ny terrasse i tilknytning til Caféen, hvilket har givet gæsterne et unikt spisested med udsigt over sælariet, Hvalforskerhytten, finhvalskelettet, legeplads samt Krabbekysten.

Optimisme for 2017

Der er forventninger til, at den positive udvikling fortsætter i 2017. Efter påskens aktiviteter ligger besøgstallet 10% over sidste års niveau.

Tidligere på foråret blev Nordsøen Oceanarium kåret som Nordens bedste Akvarium af brugerne af et af Sveriges største webportaler for børnefamilier, Barnsemester.se.

I april 2017 er det enorme udendørs legeområde blevet suppleret med et særskilt legeområde for de helt små gæster.                                                                                                                                                                                         

”Med den positive start på 2017 – og sammenholdt med prognoserne fra turisthvervet, ikke mindst melder feriehusudlejningsbureauerne i Nordjylland om stor efterspørgsel på feriehuse i landsdelen hen over sommeren – er vi optimistiske med hensyn til, at Nordsøen Oceanarium og det øvrige turismeerhverv får et godt år. Målet er i fællesskab at få trukket turister til Nordjylland – så skal en stor del af dem nok komme på besøg på Nordsøen Oceanarium.” udtaler direktør Karl Henrik Laursen.

For yderligere oplysninger kan kontaktes:

Bestyrelsesformand Peter Duetoft, tlf. 40 54 66 60

Direktør Karl Henrik Laursen, tlf. 40 48 93 92