30-05-2018 /

Sorte tal på bundlinjen for Nordsøen Oceanarium og Nordsøen Forskerpark

Nordsøen Oceanarium og Nordsøen Forskerpark er kommet ud af 2017 med et tilfredsstillende besøgstal og økonomiske overskud.

Nordsøen Oceanarium

Nordsøen Oceanarium der er placeret i Hirtshals, er et statsanerkendt zoologisk anlæg og samtidig Nordeuropas største akvarium. Antal besøgende i 2017 endte på godt 180.000 gæster, hvilket er over budgettet og tilfredsstillede. I alt har Oceanariet haft over 8 mio. gæster siden starten i 1984.

Det økonomiske resultat er også positivt med et overskud i 2017 på 0,5 mio kr.

”Vi er i bestyrelsen tilfredse med årets resultat. På mange måder er Nordsøen Oceanarium inde i en positiv udvikling med spændende nyheder til vores gæster hvert år. Jeg er overbevist om, at kvaliteten af vores produkt er stigende, hvilket vi også kan se i gæsteundersøgelserne.” udtaler bestyrelsesformand Peter Duetoft.

 

Mange nye tiltag de seneste år

Gennem de seneste år har der været mange spændende nye tiltag på Nordsøen Oceanarium.  Fokus har været på at kunne tilbyde nye og anderledes involverende udstillinger og oplevelser for gæsterne. Denne trend fortsætter med en ny spændende udstilling i 2018.

 

Nordsøens Jægere

Den nye udstilling, Nordsøens Jægere er en nytænkende formidlings- og udstillingsoplevelse, der tager udgangspunkt i fødekæden i Nordsøen. Temaet har længe stået øverst på ønskesedlen hos Nordsøen Oceanarium, og udstillingen har været undervejs i næsten 3 år. Takket være millionstøtte fra Nordea-fonden, Den A.P.Møllerske Støttefond samt Vækstforum Nordjylland kan Nordsøen Oceanarium nu realisere den store nyhed. Udstillingen åbner den 23. juni.

 

Optimisme for 2018

Der er forventninger til, at den positive udvikling fortsætter i 2018. Efter årets første 5 måneder ligger besøgstallet over det forventede.

I 2017 blev Nordsøen Oceanarium kåret som Danmarks bedste Akvarium af gæsterne hos et af de store sommerhusbureauer, DanCenter.

                                                                                                                                                                                                    

Nordsøen Forskerpark

Nordsøen Forskerpark er også inde i en positiv udvikling og kom ud af 2017 med et overskud på over 2 mio. kr. Nordsøen Forskerpark er en erhvervsdrivende fond, som har til formål at skabe de fysiske rammer for forskning, udvikling, rådgivning og formidling indenfor emner med relation til hav og fisk.

Nordsøen Forskerpark kan konstatere en stigning i aktiviteter år efter år. Det kræver nye bygninger og faciliteter, og der er nye byggeplaner på vej. Blandt andet planlægges en ny fløj til DTU Aqua’s akvakultur-sektion, bl.a. for at skabe plads til de mange studerende fra ind- og udland, som kommer til Hirtshals for at fuldføre deres studier. Også den store fiskefoder-koncern BioMar udvider i disse år deres aktiviteter på Nordsøen Forskerpark med nye faciliteter. I alt mere end 150 personer har deres daglige arbejdsplads på Nordsøen Forskerpark. Hertil kommer 38 ansatte på havforskningsskibet Dana, der har hjemhavn i Hirtshals og tilhører DTU Aqua.

”Som direktør i Nordsøen Forskerpark kan man kun glæde sig over, at vore lejere samlet øger deres aktiviteter år for år, og de mange ansatte, studerende og gæster fra ind- og udland skaber en positiv og dynamisk udvikling i forskerparken”, udtaler direktør Karl Henrik Laursen.

 

For yderligere oplysninger:

Bestyrelsesformand Peter Duetoft, tlf. 40 54 66 60

Direktør Karl Henrik Laursen, tlf. 40 48 93 92