12-12-2017 /

Stort juleønske blandt dyreglade gæster, kan blive opfyldt på Nordsøen Oceanarium

Kunne du tænke dig at fodre sælerne i det store udendørs anlæg?

Julestemningen har spredt sig på Nordsøen Oceanarium. De vil derfor gerne give alle besøgende den kommende weekend, mulighed for at vinde en tidlig julegave – den helt unikke oplevelse, at være med til at fodre sælerne i det store udendørs anlæg. Man skal blot udfylde en kupon med navn og telefonnummer ved ankomst til akvariet for at deltage.

”Alle kan deltage – store som små – og fodringen vil naturligvis blive tilrettelagt, så den er tilpasset vinderen. Det eneste vi kræver af deltagerne er, at de selv skal kunne kaste fiskene ud til sælerne.” siger Lasse Rosendahl, formidler og dykker på Nordsøen Oceanarium.

Vinderen af konkurrencen vil kunne se frem til, at blive en del af hele forløbet omkring en fodring. Det indebærer både forberedelse af foderet, fodring af sælerne samt oprydningen efterfølgende. Det er altså en oplagt mulighed for at komme helt tæt på de charmerende dyr og samtidig få et indblik i medarbejdernes daglige arbejde.

Konkurrencen foregår lørdag d. 16. december og søndag d. 17. december. Der er to vindermuligheder per dag ved fodringerne kl. 11 og kl. 15. Vinderen udtrækkes og annonceres en halv time før hver fodring.

Fakta om sælerne på Nordsøen Oceanarium:
- Det store sælanlæg rummer 800.000 liter havvand.
- Der er 7 sæler i anlægget – 4 spættede sæler og 3 gråsæler.
- De spættede sæler formerer sig årligt i anlægget og ungen bliver født om sommeren.
- Gråsælerne formerer sig ikke, af den gode grund, at det er 3 hunner. De to af dem er dog født på Nordsøen Oceanarium
- Sælerne er ikke tamme, men bliver trænet dagligt. Dette gøres både for at aktivere dyrene og for nemmere at kunne holde øje med deres fysiske tilstand og trivsel.

Kontaktpersoner:
Dykker og formidler Lasse Rosendahl tlf. 23 71 05 76
Formidlings- og akvariemedarbejder tlf. 20 34 33 05