10-01-2018 /

Ung sæl flytter til Slottsskogen i Göteborg

At dyr formerer sig i fangenskab er en tegn på at de trives godt, og det er i hvert fald tilfældet i Nordsøen Oceanariums store udendørs sælarium.

Akvariets flok af spættede sæler består af 1 hun, 2 halvstore unger og en han. Dyrepasserne er næsten sikre på at ”Maria” som er mor til de 2 unger, er drægtig igen, og nedkommer midt sommer 2018. Da sælariet også huser 3 gråsæler, så er det nødvendigt at tynde lidt ud i bestanden en gang imellem. Gennem det store netværk af akvarier og zoologiske anlæg, som Nordsøen Oceanarium er en del af, fik biolog Nathalie Danielsen besked om at Slottsskogens Djurpark i Göteborg var interesseret i en hunsæl. Så det er den snart 2 år gamle hunsæl, ”Marina” der skal til Sverige.

Helt praktisk vil det foregå sådan, at sælen onsdag formiddag bliver lokket op på sælariets strand. På stranden bliver den indfanget med et net og båret ind til et område hvor den skal opholde sig indtil dagen efter, hvor den bliver efterset af en dyrlæge, som udsteder sundhedscertifikater og andre papirer, der er nødvendig dokumentation ved transporten.

’Vores sæler bliver trænet dagligt og denne sæl er blevet trænet siden den var helt lille. Den plejer være helt fortrolig med at komme op, og blive rørt ved. Men når det er dyr vi arbejder med, så vil vi ikke risikere at indfangningen mislykkedes, så vi starter indfangningen af den dagen før de svenske dyrepassere kommer og henter den. Hvis det ikke lykkedes første gang, så er der flere chancer’ udtaler biolog Nathalie Danielsen.

Sælen bliver, efter dyrlægetjekket, læsset i en specialbygget transportkasse, og læsset på bilen som skal transportere den til dens nye hjem i Sverige.

 

Opdatering
12. januar 2018

Marina er vel ankommet til Slottsskogen og trives sammen med de resterende 5 spættede sæler i deres anlæg.