15-01-2018 /

Fra idé til færdig udstilling

Den nye udstilling, som åbner d. 23.juni, Nordsøens Jægere, er en nytænkende formidlings- og udstillingsoplevelse, der tager udgangspunkt i fødekæden i Nordsøen. Temaet har længe stået øverst på ønskesedlen hos Nordsøen Oceanarium, og udstillingen har været undervejs i næsten 3 år.

Intet overlades til tilfældighederne, når en udstilling af denne størrelse skal bygges. En udviklingsgruppe bestående af biologer, formidlere, arkitekter og grafikere har arbejdet med udvælgelse og udvikling af de mange idéer til udstillingen. Takket være millionstøtte fra Nordea-fonden, Den A.P. Møllerske Støttefond samt Vækstforum Nordjylland kan Nordsøen Oceanarium nu realisere den store nyhed. Læs pressemeddelelse her

Livet i havet udfolder sig i en verden, der sammenlignet med landjorden er meget anderledes og svært tilgængelig. Rejser hertil kræver særligt udstyr, og kun få kommer på nært hold af havets mysterier og spændende livsformer. 

"Gennem hele udstillingen vil vi koble leg med viden, og derved skabe en levende formidling om fødekæden i Nordsøen. Dette gøres blandt andet gennem både tekniske installationer og installationer der appellerer til de taktile, auditive og visuelle sanser. Scenografien der omgiver udstillingen opbygges som en del af en totaloplevelse med inddragelse af gulv, vægge og lofter som atmosfæreskabende elementer." siger projektleder Simon Madsen.