Det sker /

Årets gang på Nordeuropas største akvarium

Udover det spændende dyreliv i vores akvarier, sker der selvfølgelig en masse forskelligt i løbet af et år. Herunder kan du se en oversigt over de forskellige aktiviteter og begivenheder, der finder sted.

Aktivitetsoversigt

19.-21 maj "Plastic Fantastic" er vores store forårstema, hvor vi sætter fokus på plasticforurening i Nordsøen. Du kan bl.a se en fotoudstilling, lave kunstværk af genbrug, finde mikroplastic indeni fisk m.m. 
26.-27 maj Vores børneguider hygger og laver særlige aktiviteter for de yngste besøgende

24.-26. maj

Denne weekend afholdes det årlige naturmøde - et nationalt folkemøde om og i naturen. Gennem tre dage omdannes Hirtshals til epicenter for dansk naturdebat og -oplevelser. Nordsøen Oceanarium har naturligvis en stor rolle i dette arrangement. Læs mere her

23.juni

Nordsøens jægere - ny udstilling åbner 23.juni!

Vi er allerede nu i fuld gang med ombygningen i forbindelse med den store nye udstilling, der skal åbne til sommer: Nordsøens Jægere. Her kommer du med på en rejse gennem fødekæden, hvor du oplever alt lige fra det mindste plankton til de største rovdyr i havet. Du vil også kunne opleve Danmarks største interaktive skærm Big Ocean Window, hvorpå du vil kunne se både kæmpe hvaler, farlige hajer og enorme fiskestimer bevæge sig frit, som i de åbne vandmasser. Desuden åbner en ny interaktiv udstilling i sæltunnellen, og et gopleklækkeri. GLÆD DIG!

23. juni - 19. august

Sommeren på Nordeuropas største akvarium er spækket med aktiviteter fra morgen til aften. Du vil blandt andet kunne opleve:

  • Krabbekysten som er åben hver dag (Kan dog være lukket ved dårligt vejr). Du kan fange krabber i det hyggelige udendørs bassin.
  • Ocean View som er åbent hver dag. Her har du mulighed for at se det store Oceanarium fra oven og fodre de mange stimefisk. En kop foder koster kun 20,-
  • Ship o’Hoy, fiskekutteren hvor du kan mærke naturens enorme kræfter på egen hånd.
  • Fiskeauktionsture 20. Juli og 3. August (den sidste i forbindelse med Hirtshals Fiskefestival). Her får du et helt unikt indblik i en ægte auktion, hverdagen på havnen og i auktionshallen.
  • Hvalforskerhytten, som er fuld af spændende aktiviteter, der får dig til at føle som en vaskeægte hvalforsker.
  • Det enorme skelet af Finhvalen fra Blokhus, som vil være udstillet her fra d. 11. juli.
  • 2 daglige fodringer i Oceanariet - kl. 11 og kl. 15.
  • 2 daglige fodringer af sælerne - kl. 12 og kl. 16.
  • “Det levende køkken” - en udstilling, der fokuserer på fisk og sundhed i børnehøjde!
  • Mød vores maskot "Klumpe" på udvalgte dage. 

2.-4. august

Hirtshals Fiskefestival

Hirtshals Fiskefestival er et årligt tilbagevendende arrangement med aktiviteter centreret omkring fisk og fiskeri. Vi kan igen i år byde på alt lige fra Fisketorv til smagsprøver, overdådig fiskebuffet, fiskeauktion og meget, meget mere. Læs mere her.

15. september

Fiskens dag

Fiskens dag er fiskeproducenternes egen højtidsdag. I dagens anledning inviterer vi derfor på sjove og lærerige oplevelser for hele familien. Der er lagt op til en dag med fisk som mad i fokus.

Primo oktober

Sælsomme oplevelser.

Hele efteråret fokuserer vi på Danmarks største rovdyr - sælen. I vores store udendørs sælanlæg, findes både gråsæler og spættede sæler, hvilket er de arter, der også findes i Nordsøen.

November - december

Alle åbne weekends vil der være særlige familievenlige aktiviteter med fokus på hygge. Vi indbyder blandt andet til klippe-klistre-dag d. 1. december.

24. december

Vi holder åbent kl. 10-13 på juleaftensdag. Her inviterer vi til gudstjeneste og musik foran Oceanariet og til  julemand og hygge. OBS: særpris denne dag! 

 

 

Mere end bare fisk

Vidste du, at Nordsøen Oceanarium også afholder koncerter og andre spændende arrangementer? Vi lægger for eksempel hus til Årets Sild-konkurrencen, hvor restauranter fra hele Danmark konkurrerer om at lave den bedste gammeldags marinerede sild. Flere gange om året har vi også koncerter med forskellige kunstnere. Du kan læse mere om de spændende begivenheder hos os under arrangementer.