Det sker /

Årets gang på Nordeuropas største akvarium

Udover det spændende dyreliv i vores akvarier, sker der selvfølgelig en masse forskelligt i løbet af et år. Herunder kan du se en oversigt over de begivenheder, der finder sted.

Aktivitetsoversigt

 

OBS: Finhval-skelettet er udstillet i Blokhus frem til d. 17. juli 2017. 

22.april

Dissektion af klumpfisk I september sidste år aflivede vi en klumpfisk fordi den var syg. Nu vil vores biolog skære den op og se hvordan den ser ud indeni. Vi finder også ud af, om det var en han eller en hun, og vi forsøger også at finde ud af, hvad klumpfisken var blevet syg af. Kom og  vær med på 1.parket!

22. april kl. 11.30 foran oceanariet.

12. - 14. maj FiSK”Nak og æd": lær mere om lystfiskeri og hvilke fiskearter man kan fange hvor og hvornår
18. - 20. maj Naturmødet er et årligt nationalt folkemøde om og i naturen. Gennemtre dage omdannes den nordjyske by Hirtshals til epicenter for dansk naturdebat og naturoplevelser. Her har Nordsøen Oceanarium selvfølgelig en stor rolle.
25. - 28. maj FiSK "Nak og æd”: lær mere om lystfiskeri og hvilke fiskearter man kan fange hvor og hvornår
3. - 5. juni FiSK"Nak og æd”: lær mere om lystfiskeri og hvilke fiskearter man kan fange hvor og hvornår.
24. juni - 27. august Sommer på Nordsøen! 

Det syder af aktiviteter fra morgen til aften på Nordeuropas største akvarium bl.a:

  • Krabbekysten åben hver dag
  • Ocean View åbent hver dag
  • Fiskeauktionsture (21/7 og 4/8)
  • Hvalforskerhytten syder af aktivitet
  • 2 x Oceanariefodring (kl. 11 og 15)
  • 2 x Sælfodring (kl. 12 og 16)
  • Fisk – stor udstilling om fisk og sundhed
  • Se det enorme skelet af finhvalen fra Blokhus (fra d.17. juli)
3. - 5. august  Hirtshals Fiskefestival afholdes 3.-5. august 2017 – og kan igen byde på fisketorv, smagsprøver, fiskebuffet, fiskeauktion og meget mere.. Aktiviteterne foregår i Hirtshals by. Læs mere på www.hirtshalsfiskefestival.dk
16. september Fiskens dag. Lørdag den 16. september er det Fiskens Dag, som er fiskeproduducenternes egen højtidsdag. Fiskens Dag fejres over hele landet og selvfølgelig er Nordsøen Oceanarium med. Hele familien er inviteret til sjove og lærerige oplevelser med fisk som mad i fokus. 
Fra primo oktober ”Nordsøen i forandring” – hvordan påvirker den globale opvarmning livet i havet? Hvordan påvirkes biotoper og fiskebestande af menneskeskabte aktiviteter? Dette og meget mere tager vi fat i i efteråret. 

Mere end bare fisk

Vidste du, at Nordsøen Oceanarium også afholder koncerter og andre spændende arrangementer? Vi lægger for eksempel hus til Årets Sild-konkurrencen, hvor restauranter fra hele Danmark konkurrerer om at lave den bedste gammeldags marinerede sild. Flere gange om året har vi også koncerter med forskellige kunstnere. Du kan læse mere om de spændende begivenheder hos os under arrangementer.