Projekt FiSK /

Et lærerigt projekt

Besøg det levende køkken!

Fredag den 10. februar åbner vores nye, spændende udstilling, "Det levende køkken",der skal give børn og børnefamilier nye, sjove oplevelser med at spise og tilberede fisk. "Det levende køkken" er en del af Projekt FiSK, og udstillingen er udviklet i samarbejde med tre andre akvarier, Fiskeri og Søfartsmuseet, Kattegatcentret, Nordsøen Oceanarium, Den Blå Planet og Institut for Idræt og Ernæring ved Københavns Universitet.

 

Program for vinterferien

Hele vinterferien syder af aktiviteter for alle aldre - med fokus på FiSK. I det levende køkken bliver du klogere på hvorfor du skal spise mere fisk, du kan prøve at lave din egen smagsprøve, og blive meget klogere på lystfiskeri og hvilke arter man kan spise. 

Du kan se hele programmet her:

Tid Aktivitet Hvor
kl.10-12 Åbent "backstage", se hvordan akvarieassistenterne arbejder Bag ved vraget Stornoway ved indgangen
kl. 11    Sælerne fodres Koloni Limfjorden
11.30-12.30 FiSK: "Nak og æd" lær om FiSK og fiskeri Reliefkortet ved indgangen
kl.13-13.20 Dykkeren fodrer fiskene i oceanariet Oceanariet
kl. 13-14 "Ocean View" holder åbent - kom bag kulissen på Nordeuropas største akvarium Indgang fra Caféen
kl.13-15 ”FiSK på den fede måde”- lav din egen smagsprøve I caféen ved "Det levende køkken"
kl. 15 Sælerne fodres Sælkoloni Limfjorden
kl. 17 Tak for idag - vi lukker  
  HELE DAGEN:  
  Oplev den interaktive udstilling "Det levende køkken" på egen hånd og bliv klogere på fisk som mad Ved caféen på 1.sal
  Ravjagt efter havets guld i sandkassen bag ved Seafood i det udendørs område
  Rørebassinet - kom og klap en søstjerne eller krabbe på ryggen Nordsølab
  Vendespil og fiskedam Legerum på niveau -1
  Tegn og farvelæg for de mindste børn Loungen

                      

Fokus på sundhed og fede fisk

Nordsøen Oceanarium deltager i nyt, stort forsknings- og formidlingsprojekt kaldet FiSK (Fisk, børn, Sundhed og Kognition), der netop har modtaget 17,9 millioner kroner fra Nordea-fonden. 

I projektet arbejder Nordsøen Oceanarium sammen med Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet, Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg, Kattegatcenteret og Den Blå Planet om at give danske børn og deres forældre oplevelser med fisk og sundhed på en utraditionel og involverende måde og samtidig undersøge, hvordan fisk påvirker børns sundhed og indlæring.

Projektet FiSK skal de næste par år formidle fisk og sundhed på en utraditionel måde, der engagerer børn og deres forældre og samtidig skabe mere viden om, hvad det betyder for børns sundhed og indlæringsevne at spise mere fisk.

 

Udover de sundhedsfremmende effekter af fisk vil emner som forurening og bæredygtighed også blive berørt i formidlingen. Det bliver gjort gennem interaktive udstillinger i akvarierne, som også danner ramme om temadage og aktiviteter, hvor både børn og voksne får mulighed for at håndtere og smage på fisk på nye og spændende måder. Som en del af FiSK-projektet udvikles desuden et opskriftshæfte med børnevenlige fiskeretter, som skal gøre det nemt for danske familier at få mere fisk på middagsbordet.

I projekt FiSK skal forskere og formidlere arbejde sammen i et usædvanligt tværfagligt partnerskab, der er forankret på Institut for Idræt og Ernæring ved Københavns Universitet med professor Christian Mølgaard som overordnet leder.