Spørgehjørnet

Vi savner jer - vores gæster - og ikke mindst at dele en masse viden om Nordsøens fascinerende liv med jer. 

Vi har derfor samlet nogle af jeres gode spørgsmål og vil løbende svare på dem her på siden.

Har du noget du gerne vil vide om et af Nordsøens dyr, et af vores akvarier eller noget helt tredje, så stil dit spørgsmål i kommentarfeltet på dette facebookopslag, eller ved at kontakte os på mail her. Ingen spørgsmål er for store eller små.

 

Vil du være med i vores musikvideo? 

Kom med i vores musikvideo og deltag samtidig i konkurrencen om 2 overnatninger på Tornby Strand Camping* inkl. entré til Nordsøen Oceanarium for 2 voksne og 2 børn (3-11 år). 

Vi er i gang med at lave en musikvideo til sangen 'Når Solen Skinner', som blev skrevet til Nordsøens Sommersjøw sidste år. Sangen handler om fødekæderne i havet og hvordan de hænger sammen - og det er altså en vaskeægte ørehænger, hvis vi selv skal sige det..

For at være med i musikvideoen, samt deltage i konkurrencen, skal du/I optage jer selv synge med på sangen, danse til sangen eller noget helt tredje, og sende videoen til mlhp@nordsoemail.dk ved brug af www.wetransfer.com - husk at skrive dit navn i overførslen, så vi kan se hvem der har sendt videoen. Ved at sende videoen, giver du samtidig tilladelse til at vi må bruge den i musikvideoen. 

Sidste frist for at sende din video er fredag d. 12. juni kl. 12.00, hvorefter vi trækker lod om præmien blandt alle deltagende. 

Musikvideoen vil efterfølgende få præmiere på vores facebookside - vi glæder os til at se jeres videoer! 

*Gælder Familiehytte A til 4 personer. Opholdet er gyldigt på både hverdage og i weekends, dog med undtagelse af udvalgte perioder i juli og august. 

 

Lasse viser sit dykkerudstyr frem

Find blandt andet svaret på, hvordan Lasse kan tale under en dykning og hvor mange kg. bly der egentlig skal til for at holde ham under vandet.

Lasse fortæller om klumpfisk

Lasse er endnu engang hoppet i dykkerdragten - denne gang for at svare på nogle at jeres gode spørgsmål om klumpfisk. 
Psst.. Hvis du ikke taler undervandsk, anbefaler vi at slå underteksterne til. 

Download vores 8 siders malebog lige her!

Bare tryk på billedet herunder og få en malebog på 8 sider, med tegninger og fortællinger fra en af Nordsøens fødekæder. 

Kristina, Michael og Simon viser vores hummere frem

I dag lader Kristina, Michael og Simon jer komme med bag kulissen, når de fortæller om vores opdræt af hummere. 

Hold godt øje med farven på hummerne til sidst i videoen - hvorfor tror I de ser sådan ud?

Fint besøg fra det høje nord på Hirtshals Havn

Denne sølvmåge, KL60, blev som unge i 2014 ringmærket i fuglereservatet Kandalaksha i Murmansk-regionen (det nordvestlige Rusland). Den blev i januar 2015 spottet af Anders Østerby fra Skoletjenesten, og igen d. 25. marts 2020 - begge gange på Hirtshals Havn. 

 
25. marts 2020


Januar 2015

Spændende fund på stranden 

7-årige Mille Libak fra Øster Brønderslev har gjort sig noget af et fund på stranden mellem Blokhus og Saltum! Hun har nemlig fundet resterne fra et marsvn - Danmarks mindste hval. 
Har I også fundet noget på stranden, eller i den øvrige natur, som I har undret jer over hvad er? Så send meget gerne nogle billeder til os, så vil vi prøve at hjælpe jer med at finde svar. 

Spørgehjørnets Quiz!

Løs Spørgehjørnets Quiz - der er 10 spørgsmål og alle svarene kan findes i de 6 ovenstående opslag.  

Quizzen kan hentes til udskrivning i både farve- og sort/hvid-version ved at trykke på billederne herunder. 

Kim fortæller om marsvin i Hvalforskerhytten 

I dag har Kim taget plads i Hvalforskerhytten, hvor han vil fortælle en masse om marsvin.

Du kan blandt andet lære hvordan man kender forskel på en han og en hun samt hvordan og hvor længe de kan holde vejret under vand - vi kan vist godt afsløre, at det er en del længere tid, end det gennemsnitlige menneske. 

Skallejagt på stranden

Skal I også på stranden og nyde det gode vejr i påsken? Så tag denne oversigt med. Her kan I se nogle af de mange fine skaller og muslinger der kan findes ved de danske kyster. Nogle af dem kender I sikkert allerede, men mon ikke også der er et par ukendte imellem.

Download oversigten ved at trykke på billeder herunder. 

Kim fortæller om sælerne i Sælariet

I dag er Kim taget ud i vores Sælarium, hvor både gråsæler og spættede sæler boltrer sig i det kølige vand.

Her fortæller han både hvordan sæler kan orientere sig i mørke og om nogle af de forskelle og ligheder der er mellem de to arter - én ting er dog sikker: begge arter er vildt nuttede! 

Lasse og Kim fortæller om hajer

I dag vil vores hajekspert Lasse, sammen med Kim, fortælle om nogle af de hajer der lever i Nordsøen. 

Lasse har taget nogle ret seje ting med, som han gerne vil vise jer, og så fortæller han hvad det er, der gør hajen til et af havets mest oplagte toprovdyr.

Endnu et spændende fund på stranden

Louise har med sin familie fundet resterne af en Sildehaj på stranden tæt ved Thyborøn.

Hvis man kigger på billederne, er der ingen tvivl om, at det er en han, da man tydeligt kan se klasperne, som er hannens kønsorgan, ved bækkenet. 

Lasse læser godnathistorie

Lasse læser sin børnebog "Anna og Kaskelotte" højt. Historien handler om pigen Anna og hendes møde med den talende hval, Kaskelotte, som inviterer hende med på et sandt eventyr under havets overflade.  

Familierundvisning i udstillingen 'Nordsøens Jægere'

Kom med på en spændende og involverende familierundvisning. Her kommer I med rundt gennem forskellige led i Nordsøens fødekæder, og helt tæt på alt lige fra elegante gopler til glubske rovfisk. Rundvisningen foregår i børnehøjde - og hvem ved? Måske dukker der et par overraskelser op løbende...