Weekend i sildens tegn
3.-5. februar

Hvert år i september kåres årets sild i Hirtshals, og vindersilden bliver den sild der bliver produceret og solgt i butikker landet over. Hele denne weekend, 3. – 5. februar, er der masser af sildeaktiviteter for alle, smagsprøver på silden, og selvfølgelig serveres der en lækker Årets sildeanretning i Caféen.

Fredag d. 3. februar vil der være smagsprøver på Årets Sild fra kl. 11.00-16.00 i vores Café.

Resten af weekenden står i den anledning i sildens tegn. 

Program d. 4. & 5. februar

Aktivitet

Tidspunkt

Backstage
Kom med bag kulissen og mød vores personale, der viser dig masser af fiskeunger, hummere og andre spændende havdyr.

kl. 10.30-12.00

Hvad spiser sælerne? Sild så klart!
Mød sælpasseren og få en fortælling om hvorfor sælerne primært får sild på menuen.
Mødested: ved udgangen til sælanlægget

kl. 10.45

Sælfodring 
Kom helt tæt på, når vi fodrer de nysgerrige sæler i vores store udendørs sælanlæg.

kl. 11.00

Smagsprøver på Årets Sild 2023. 
I caféen.

kl. 11.30

Oceanariefodring 
Oplev fodringen i det imponerende Oceanariums 4,5 mio. liter havvand fyldt med både klumpfisk, hajer, tusindvis af stimefisk og andre dyr.

kl. 13.00

Ocean View
Se det store Oceanarium fra oven.

kl. 13.20

Sildens indre 
Kom og se hvordan en sild ser ud indeni når vores biologstuderende Alex dissekerer sild. Silden er helt speciel da den spiser plankton. Se plankton og sildens gælder i mikroskoperne. 
Mødested: Nordsølab.

kl. 14.00

Hvad spiser sælerne? Sild såklart! 
Mød sælpasseren og få en fortælling om hvorfor sælerne primært får sild på menuen.
Mødested: ved udgangen til sælanlægget.

kl. 14.45

Sælfodring 
Kom helt tæt på, når vi fodrer de nysgerrige sæler i vores store udendørs sælanlæg.

kl. 15.00

Årets sild
Køb Årets sildeanretning i Cafeen.

kl. 11.00- 15.30

Besøg ”sildepruttehulen” i udstillingen Nordsøens Jægere bag Oceanariet

Hele dagen