Weekend i sildens tegn
3.-5. februar
Hvert år i september kåres årets sild i Hirtshals, og vindersilden bliver den sild der bliver produceret og solgt i butikker landet over. Hele denne weekend, 3. – 5. februar, er der masser af sildeaktiviteter for alle, smagsprøver på silden, og selvfølgelig serveres der en lækker Årets sildeanretning i Caféen.
Fredag d. 3. februar vil der være smagsprøver på Årets Sild fra kl. 11.00-16.00 i vores Café.
Resten af weekenden står i den anledning i sildens tegn.
Program d. 4. & 5. februar
Aktivitet
|
Tidspunkt
|
Backstage
Kom med bag kulissen og mød vores personale, der viser dig masser af fiskeunger, hummere og andre spændende havdyr.
|
kl. 10.30-12.00 |
Hvad spiser sælerne? Sild så klart!
Mød sælpasseren og få en fortælling om hvorfor sælerne primært får sild på menuen.
Mødested: ved udgangen til sælanlægget
|
kl. 10.45
|
Sælfodring
Kom helt tæt på, når vi fodrer de nysgerrige sæler i vores store udendørs sælanlæg.
|
kl. 11.00 |
Smagsprøver på Årets Sild 2023.
I caféen.
|
kl. 11.30 |
Oceanariefodring
Oplev fodringen i det imponerende Oceanariums 4,5 mio. liter havvand fyldt med både klumpfisk, hajer, tusindvis af stimefisk og andre dyr.
|
kl. 13.00 |
Ocean View
Se det store Oceanarium fra oven.
|
kl. 13.20 |
Sildens indre
Kom og se hvordan en sild ser ud indeni når vores biologstuderende Alex dissekerer sild. Silden er helt speciel da den spiser plankton. Se plankton og sildens gælder i mikroskoperne.
Mødested: Nordsølab.
|
kl. 14.00 |
Hvad spiser sælerne? Sild såklart!
Mød sælpasseren og få en fortælling om hvorfor sælerne primært får sild på menuen.
Mødested: ved udgangen til sælanlægget.
|
kl. 14.45 |
Sælfodring
Kom helt tæt på, når vi fodrer de nysgerrige sæler i vores store udendørs sælanlæg.
|
kl. 15.00 |
Årets sild
Køb Årets sildeanretning i Cafeen.
|
kl. 11.00- 15.30 |
Besøg ”sildepruttehulen” i udstillingen Nordsøens Jægere bag Oceanariet
|
Hele dagen
|