Aktiviteter /

Ta' familien med
til påskeferiehygge

Kig forbi Nordeuropas største akvarium i påskeferien og få en hyggelig og lærerig dag for hele familien. 

Oplevelser for hele familien

Brug påskeferien på at gå på opdagelse blandt Nordsøens fascinerende dyr, når vi åbner dørene til en hyggelig dag.

Se klumpfisk, hajer og stimefisk blive fodret i det gigantiske Oceanarium med 4,5 mio. liter havvand. Kig en legesyg sæl i øjnene og vær med når vi to gange dagligt fodrer dem i det store udendørs Sælarium.

Kom i nærkontakt med havet ved rørebassinet, eller mærk vindens kræfter på skibet Ship'Ohøj. Nyd pladsen til både leg og fordybelse både ude og inde.

Temaudstilling 2023 - Ta' med ud og fisk'

2023 vil byde på aktiviteter i fiskeriets tegn, når det overordnede tema "Ta' med ud og fisk" rulles ud fra uge 6.

Det vil handle om alt fra historisk og globalt fiskeri til det mere lokale og nationale - før, nu og med et kig ind i fremtiden. Vi vil berøre emner som forskellige fangstmetoder, både primitive og de topmoderne, bifangst og truede fiskearter. Fisk som mad vil også være et gennemgående tema, hvor vi byder på spændende, og sommetider utraditionelle, smagsprøver på alt godt fra havet.

Påsketema - Fang en fisk

I påskeferien sætter vi fokus på fiskeri - især det i den lidt mindre skala. 

Prøv det på egen krop, når vi blandt andet fisker ude i Emmersbækken, der snoer sig gennem vores udendørsområde, hvor I kan hjælpe med at finde fisk og dyr til vores nye ferskvandsakavarie. Vi artsbestemmer og taler om de ting vi fanger, så der er rig mulighed for både at hygge sig og blive lidt klogere. 

I løbet af dagen vil der også være mulighed for at lære en masse om fluebinderi og fiskerknuder - og måske kan du endda få lov til at lave din helt egen! 

Guidede ture på havn og strand
Du kan også komme med på en guidet tur nede på Hirtshals Havn og ved Husmoderstranden, og lære en masse om, hvordan livet og hverdagen dernede fungere, hvilke virksomheder der er og hvilke dyr der lever i havet og luften.

De guidede ture er gratis og foregår søndag d. 2/4, onsdag d. 5/4 og fredag d. 7/4 - alle dage fra kl. 10.00 - 11.30. 

Mødested: Parkeringspladsen i krydset ved Kystvejen og Vestmolevej - lige ovenfor Husmoderstranden. Vi sætter beach flag op, så vi er lette at spotte. 

OBS! Book en gratis billet her, for at sikre dig en plads.

Køb din billet på forhånd og spar penge! 

Vi glæder os til at se jer til påskeferiehygge, leg og læring på Nordeuropas største akvarium.