4. april 2019) /

Foredrag med Jens Andersen

Med udgangspunkt i sin nye bog, "Kim Larsen - Mine unge år", fortæller Jens Andersen - kendt for sine prisbelønnede biografier om bl.a. Tove Ditlevsen, H.C. Andersen, Astrid Lindgren og Kronprins Frederik - om den folkekære musikers farverige liv, der endte så brat i efteråret 2018, inden Kim Larsen og Jens Andersen havde færdiggjort den store erindringsbog, de var i fuld gang med.

Vi skal høre om en faderløs opvækst på stenbroen og om lange lykkelige ferier på Fyn hos den bibelstærke, tegneglade morfar, der satte sit præg på en velopdragen dreng, der drømte om at blive enten cykelrytter eller luftakrobat, og fra begyndelsen havde et vågent men frygteligt genert øje til det modsatte køn. I ungdommen, hvor rockmusikken holdt sit indtog, forestillede Kim sig selv enten skuespiller eller romanforfatter, men endte som skolelærer og spillemand. 

Undervejs i foredraget trækes der lange linjer gennem Larsens liv og hans mange sange - fra barndommens gade i Københavns Nordvest-kvarter, Askov Højskole, det mislykkede skolelærerjob og slumreårene omkring 1968 på Christianshavn, hvor Gasolin blev til, men den unge vildmand også var fast besluttet på at gå sine egne veje. 

Et muntert og musikalsk foredrag om mennesker, litteratur, sang og kærlighed, hvor der - med Kim LArsens ord og i Kim Larsens ånd - er "både til gården og til gaden". 

m. musik af Kristian La Cour. 

Aftenens program:

18.00    Velkomst og spisning
19.00    Foredrag med musik 
             - inkl. pause m. kaffe og kage.
21.00    Tak for i aften

Tilmelding:
Til Ole Kjærsgaard Nielsen senest d. 29. marts 2019 på okn@nordsoemail.dk
eller på 51 51 41 88. (Max 2 personer pr. virksomhed)

Vil du vide mere om, hvordan du bliver sponsor for Nordsøen Oceanarium, og dermed får invitationer til lignende arrangementer i fremtiden? Så kan du læse meget mere her.