Spring til hovedindhold

Flere hundrede aalborgensiske skolebørn lærer om livet i Nordsøen

Nordsøen Oceanariums Skoletjeneste har indgået en stor aftale med Aalborg Kommune om undervisning i Nordsøens natur- og erhvervsliv for skolebørn.

.

I løbet af foråret bliver 40 skoleklasser fra Aalborg Kommune en hel del klogere på livet i og omkring Nordsøen.

De har nemlig takket ja til muligheden for at besøge Hirtshals til en dags undervisning hos Nordsøen Oceanariums Skoletjeneste.

Forløbet er betalt af Aalborg Kommune og strækker sig over sammenlagt 20 dage, hvor to klasser pr. dag tager turen til Hirtshals. Her står Skoletjenesten klar til at tage imod og lære fra sig om livet under og over Nordsøens overflade.

Den store aftale med Aalborg Kommune vækker glæde hos skolekonsulent Kim Froulund Gøttler, der ser frem til nogle travle og spændende måneder.

”Vi har igennem de seneste år fået et rigtig godt samarbejde med skoler i Hjørring Kommune op at stå, men vi vil meget gerne nå ud til flere skoler i vores nabokommuner,” siger Kim Froulund Gøttler.  

”Derfor er det helt fantastisk, at vi nu kan give elever fra Aalborg Kommune et indblik i naturens sammenspil med industrien gennem besøg på fiskeauktionen, rundtur på havnen og efterfølgende besøg i Nordsøen Oceanarium og Forskerparken. Her møder de både mennesker og dyr i deres autentiske miljø.”

Et meget attraktivt tilbud

Skoletjenesten tilbyder undervisningsforløb for elever fra 0.-10. klasse, og indholdet varierer alt efter aldersgruppen. For de ældre klasser er der både fokus på undervisning om naturlivet og de arbejdspladser, det fører med sig.

Erhvervsplaymaker i Aalborg Kommune, Thomas Overgaard, har været med til at indgå aftalen med Skoletjenesten. Han er begejstret for det tilbud, skoler i kommunen nu får glæde af.

”Vi synes, at Skoletjenesten har et virkelig godt setup, der tilbyder hele pakken. Der er både fokus på naturen og dyrene, og samtidig får de ældre elever et spændende indblik i, hvilke arbejdspladser Nordsøen skaber.”

”Det er et meget attraktivt tilbud for skolerne, og pladserne blev da også revet væk på kort tid,” siger Thomas Overgaard.

En af de klasser, der har lagt vejen forbi Skoletjenesten, er 7. A fra Højvangskolen i Svenstrup. En torsdag i marts satte de kursen mod Nordsøen Oceanarium klokken kvart over fem om morgenen, hvor den først stod på besøg hos Hirtshals Fiskeauktion og rundtur på havnen for at blive klogere på Nordsøen som arbejdsplads.

Derefter fortsatte dagen i Nordsøen Oceanarium. Her rykkede eleverne først ind i Skoletjenestens vådlaboratorie, hvor de selv skulle i gang med saks og mikroskop for blandt andet at lære om, hvordan sild og torsk ser ud indeni, og hvordan de lever.

Til sidst var der rundvisning i Nordsøen Forskerpark og Oceanariet, hvor der også var fodring af dyr på programmet. Klokken 13:30 blev kursen sat hjemad efter en sjov og lærerig dag.