Spring til hovedindhold

Koncert med Nordjysk Pigekor

.

Gæster i Nordsøen Oceanarium kan snart se frem til en særlig oplevelse i musikkens tegn.

Lørdag den 21. september afholder Nordsøen Oceanarium og Nordjysk Pigekor nemlig 100-års jubilæumskoncert i Atriumsalen og foran det store Oceanarie, hvor klumpfisk, hajer og stimefisk danner rammen om den musikalske oplevelse.

2024 er et særligt år for både Nordjysk Pigekor og Nordsøen Oceanarium, da de kan fejre henholdsvis 40- og 60-års jubilæum. Derfor er det oplagt at markere det pudsige sammentræf med en ekstraordinær koncert, forklarer formand for Nordjysk Pigekor, Lasse Rosendahl.

”Det er rigtig fedt, at vi har en kulturinstitution som Nordsøen Oceanarium i Hjørring Kommune. De er blandt de bedste i Danmark inden for deres felt, og det kan vi være rigtig stolte af. Samtidig mener vi selv, at Nordjysk Pigekor er blandt de bedste kor i landet, og derfor er det oplagt at markere vores fælles jubilæum med en ekstraordinær koncert foran Oceanariet,” siger Lasse Rosendahl.

Koncertens tema er lys og mørke, og som et særligt krydderi afholdes koncerten i to rum. Første del har temaet lys, og her synges der i Nordsøen Forskerparks nye, lyse Atriumsal, mens anden del har temaet mørke og afholdes foran Oceanariet.

På den måde understøtter koncertens temaer og lokationerne, som koret omvendt er med til at give en ny æstetisk dimension.

Gæster får unik oplevelse

Som noget særligt er Nordjysk Pigekor til koncerten flankeret af sanger Morten Kjær, der blandt andet er tidligere medlem af a cappella-grupperne Basix og Vocal Line.  

”Morten Kjær er blandt Danmarks bedste sangere, og vi er rigtig glade for, at vi sammen med ham kan forkæle gæsterne og gøre noget ekstra ud af vores fælles 100-års jubilæum. Det bliver en helt speciel oplevelse,” siger Lasse Rosendahl.

Nordsøen Oceanarium har været ambassadør for Nordjysk Pigekor siden 2023, og der er stor glæde over, at det talentfulde kor igen lægger vejen forbi Hirtshals.

”Set udefra er et kor og et akvarium måske et umage par, men der sker noget helt specielt, når de to verdener mødes. Vi er stolte af at være ambassadør for Nordjysk Pigekor, og vi er glade for, at vi sammen med koret og Morten Kjær kan give vores gæster en helt unik oplevelse foran Oceanariet og i den nye Atriumsal i anledning af vores fælles 100-års jubilæum,” siger Nordsøen Oceanariums direktør, Hanne Kvist.

Ved lørdagens koncert, der allerede er udsolgt, vil Nordjysk Pigekor blandt andet synge Basix’ hit ”I Australien”, som gruppen optrådte med til Dansk Melodi Grandprix i 2001.