De første to udgaver af Nordsøen Oceanarium Sommercamp for børn løb af stablen i uge 27 og 28, og det skabte både nye venskaber og gav spændende viden om livet i og omkring Nordsøen.
En flok glade børn og veloplagte guider har de sidste par uger skudt gang i et helt nyt sommerferietiltag hos Nordsøen Oceanarium.
Mandag den 1. juli var nemlig første dag på det helt nye Nordsøen Oceanarium Sommercamp, hvor børn på cirka 10 til 12 år kan komme i fem dages sommerskole med fokus på venskaber, sammenhold og livet over og under Nørdsøens overflade.
De to sommercamps fandt sted mandag til fredag fra kl. 9 til 15 i uge 27 og 28, og ifølge Nordsøen Oceanariums natur- og kulturformidler, Kim Fogt, har de første uger været en stor succes.
”Det har været en fornøjelse at have de mange glade og nysgerrige børn på besøg til vores første sommercamps. Vores håb var, at vi kunne være med til at skabe mange nye, gode venskaber og samtidig lære børnene om det spændende liv i og omkring Nordsøen. Det synes vi er lykkedes rigtig godt,” siger Kim Fogt.
”Vi får også rigtig meget ros af forældrene, når de kommer og henter deres børn. De får nogle glade børn hjem, som ivrigt fortæller om, hvad de har lært, og hvor sjov en dag de har haft. Det er jo superfedt.”
Hver af de fem dage bød på et nyt spændende tema, og ved hver gennemførte dag blev børnene belønnet med et mærke, de kunne sætte i deres udleverede søfartsbøger som bevis på, at de har gennemført Nordsøen Oceanarium Sommercamp.
De fem mærker, og dermed også temaer for dagene, er: Fiskerimærket, Dissektionsmærket, Havfaldsmærket, Emmersbækmærket og Madlavningsmærket. Alle dage blev sluttet af med en evaluering af dagens aktiviteter, og hvad børnene havde lært, og Kim Fogt har været meget imponeret af børnenes indsats.
”Det er helt utroligt, hvor meget børnene kan huske af det, vi har været igennem. De interesserer sig virkelig for det og bliver fanget af naturen,” siger han.
Vil gentage succesen
I uge 27 havde sommerskolen 10 tilmeldte børn, mens der i uge 28 var 19 tilmeldte. Nogle af børnene vidste allerede en del om naturen i forvejen, mens andre var helt grønne på området.
”Vi har haft stort fokus på at få alle med, uanset hvilket udgangspunkt de kommer med. Vores guider er virkelig dygtige og nørdede omkring naturen og dyrelivet, og de er rigtig gode til at tage sig af børnene og lære fra sig, så det er sjovt og lærerigt for alle,” siger Kim Fogt.
Dette års to sommercamps er kørt som et pilotprojekt, men Kim Fogt håber og tror, at det bliver at fast sommerferietilbud for børn i fremtiden.
”Det her var startskuddet til det, der forhåbentlig bliver et tilbagevendende tilbud hver sommer hos Nordsøen Oceanarium. Vi har allerede gjort os mange gode erfaringer, og vi kan se, at børnene har det sjovt og viser stor interesse for naturen. Det skal vi bygge videre på,” siger Kim Fogt.