Spring til hovedindhold

Ny direktør fundet

Erfaren erhvervsleder bliver ny direktør på Nordsøen i Hirtshals

.
Det bliver Hanne Kvist, som med en solid baggrund i fiskeindustrien og som aktiv netværker, der afløser Karl Henrik Laursen som administrerende direktør for Nordsøen Oceanarium og Nordsøen Forskerpark i Hirtshals.
 
Hanne Kvist tiltræder sit nye job den 1. august 2024 efter at have været ansat hos Royal Greenland A/S siden 2006. I dag varetager hun en lederstilling som Director, Group Marketing & Digital. Hun har tidligere i 7 år været ansat i medicinal- og medicoindustrien, henholdsvis hos LEO Pharma A/S og Coloplast Danmark A/S og er i dag bosiddende i Nørresundby.
 
Hanne Kvist har gennem sin karriere beskæftiget sig med forretningsudvikling, formidling indenfor forskning og udvikling, bæredygtighed samt branding og markedsføring. I de senere år har hun også været aktiv inden for erhvervsfremme og interessevaretagelse i netværk og politiske fora. Hun er blandt andet næstformand i bestyrelsen for Erhvervshus Nordjylland, indstillet af Landbrug & Fødevarer.
 
Den uddannelsesmæssige baggrund er Cand.Merc International Business fra CBS i 1998, suppleret med bl.a. en række lederforløb samt et Executive Management Program på INSEAD i Frankrig.
 
Det glæder en tilfreds bestyrelsesformand i Nordsøen Oceanarium og Nordsøen Forskerpark, byrådsmedlem Jørgen Christensen, at en enig bestyrelse står bag valget af den nye administrerende direktør:
 
”Med ansættelsen af Hanne Kvist får vi en direktør, som kan fortsætte den gode udvikling, som såvel Nordsøen Oceanarium og Nordsøen Forskerpark befinder sig i. Begge virksomheder er i god gænge og godt rustet til fremtidens udfordringer. Den udvikling overlader vi nu til Hanne Kvist, som i samspil med Nordsøens engagerede medarbejdere og bestyrelserne får mulighed for at komme endnu videre.”
 
Hanne Kvist ser frem til at påbegynde sit nye job i Hirtshals den 1. august:
 
”Nordsøen Forskerpark og Nordsøen Oceanarium er yderst veldrevne og vigtige institutioner indenfor henholdsvis forskning og udvikling og indenfor formidling og turisme. Det er derfor med stor glæde og ydmyghed at jeg ser frem til at blive en del af huset og, sammen med den erfarne organisation, at videreudvikle de mange spændende aktiviteter. Jeg glæder mig også meget til at samarbejde med Forskerparkens lejere og brugere, og det betydelige eksterne netværk, der deler passionen for at levere forskning og forretningsudvikling i høj international klasse til gavn for fremtidens fiskeri, akvakultur og de mange tilstødende brancher der lever af og ved havet.”
 
Nordsøcentret og Nordsømuseet blev opført i Hirtshals i 1984. I dag drives de to virksomheder med fælles ledelse som Nordsøen Forskerpark (erhvervsdrivende fond) og Nordsøen Oceanarium (selvejende institution og godkendt statsanerkendt zoologisk anlæg).
 
Nordsøen Forskerpark er en business, udviklings- og forskerpark af international standard. 13 medarbejdere varetager ca. 25 lejemål fordelt på 20.000 kvm bygninger. Senest har DTU udflyttet to af sine universitetsuddannelser til Hirtshals.
 
Nordsøen Oceanarium er Nordeuropas største akvarium med ca. 200.000 gæster årligt. Der er 39 fastansatte medarbejdere og ca. 50 sæsonansatte.
 
Kontakt for yderligere information: Bestyrelsesformand Jørgen Christensen, tlf. 41 93 77 11