Se stimerne "danse"

Lad dig hypnotisere af makrellernes flydende bevægelser, når de svømmer rundt i deres store stime.

På åbent hav

57:00N  02:00E

I det store Oceanarium oplever du at være midt ude i Nordsøen sammen med de store fiskestimer som kræver god plads. Oceanariet er udformet som en ellipse på 22 x 33 meter og kan rumme 4,5 mio liter havvand, hvilket gør denne destination til Nordeuropas største akvarium.

De frie vandmasser mellem havbunden og overfladen myldrer af liv. Det er her grundlaget for livet i havet begynder. De mikroskopiske planter, planktonalgerne, lever af sollys og bliver spist af større dyr, der igen bliver spist af større fisk – og så videre.

I vandmasserne er der ingen gemmesteder, og det er faktisk grunden til, at fiskene danner stimer i dette område af havet. Det gælder for eksempel sild, makreller, hestemakreller og hornfisk – den enkelte fisk gemmer sig simpelthen i en stor flok af artsfæller. I vores Oceanarium kan du opleve mellem 2000 og 3000 fisk.

Ingen klumpfisk i Oceanariet for tiden

Vi har pt. ikke klumpfisk i Oceanariet. Vores seneste klumpfisk havde dårlige nyrer og døde i januar.

Det er gennem årene lykkedes os at have eksemplarer af klumpfisken i langt størstedelen af tiden, men vi har også tidligere oplevet perioder uden klumpfisk pga. manglende muligheder for at skaffe nye eksemplarer.

Forklaringen er, at vi på Nordsøen Oceanarium enten får klumpfisk ind fra danske farvande – oftest i efteråret med hjælp fra danske fiskere – eller som alternativ skaffer små klumpfisk fra Sydeuropa, der bliver transporteret til Hirtshals.

Så snart vores leverandør fra Sydeuropa kan levere nye, vil vi få eksemplarerne fløjet til Danmark. Hvornår det præcist bliver, afhænger af muligheden for at fange dem i det åbne hav i Sydeuropa.