Ny udstilling

Nordsøens Jægere er en nytænkende formidlings- og udstillingsoplevelse, der tager udgangspunkt i fødekæden i Nordsøen. Udstillingen bliver opdelt i to etaper. 

Formålet med Nordsøens Jægere

Nordsøens Jægere er en nytænkende formidlings- og udstillingsoplevelse, der både omfatter en geografisk rejse og en rejse gennem en fødekæde i Nordsøen. Med Nordsøens Jægere vil Nordsøen Oceanarium vække interessen for Nordsøens liv og gøre havets verden tilgængelig og nærværende for alle, samt inspirere til at gæster og besøgende på Nordsøen Oceanarium efterfølgende bevæger sig ud i den virkelige natur.

Det unikke ved Nordsøens Jægere er den helhedsorienterede formidling af havets liv. Traditionelt formidles livsformerne som isolerede elementer, men i Nordsøens Jægere bibringes gæsten en forståelse for, hvordan alt liv i havet er forbundet via fødekæden.

Nordsøens Jægere udarbejdes i samarbejde med forskningsmiljøer på flere universiteter, og i samarbejde med erhverv med relation til havet omkring os.

Nordsøen Oceanariums gæster og besøgende skoleelever tages med på en oplevelsesrejse, hvor de præsenteres for dyrelivet ved kysten, det lave vand og i det dybe hav. Den røde tråd undervejs er fødekæden, med fokus på samspillet mellem rovdyr og byttedyr. Mennesket er også et rovdyr, og vores indflydelse på fødekæden er at finde som et overordnet lag igennem hele udstillingen via formidling om f.eks. fiskeri, bestandsregulering og plasticforurening. Samtidigt fortsætter Nordsøens Jægere ud af huset og spiller sammen med formidling og oplevelser i den faktiske natur. 

3 nye unikt udformere akvarier!

Oplev de 3 nye, unikt udformere akvarier som indeholder gopler, sildestimer og rovfisk. De fascinerende akvarier giver dig en helt særlig sanseoplevelse.

Skandinaviens største interaktive skærm!

I første etape, som åbner 23. juni 2018, indgår blandt andet "Big Ocean Window" - Skandinaviens største interaktive skærm! Her vil du både kunne se og samtidig blive klogere på både kæmpe hvaler, farlige hajer i naturlig størrelse og store fiskestimer. Du kan opleve finhvalen, der i sin 18 meters længde glider majestætisk forbi, se spækhuggere jage og nyde synet af sildestimernes undervandsdans, når de forsøger at undgå rovdyrene. 

Helt ny involverende sæludstilling!

Denne etape indeholder desuden også en helt nyinvolverende sæludstilling. Her udfordres du i at holde vejret som en sæl, du kan øve dig i at være sælpasser eller føle dig frem og jage som en sæl! Hele udstillingen er indrammet af vores levende sæler i det store udendørs bassin og i den lange undervandstunnel med ny scenografi og 3D-effekter.