Nyttig viden /

Værd at vide, når du besøger os

Her kan du finde svar på nogle af de spørgsmål, der kan dukke op, når du planlægger at besøge os.

Parkering

Vi har masser af gratis parkeringspladser lige ved siden af indgangen.
Busser kan holde lige uden for hovedindgangen og sætte passagerer af, og efterfølgende køres bussen til en parkeringsplads lige i nærheden. Når gruppen igen skal hentes, køres bussen op til indgangen,  hvor passagererne kan stige ombord.

Rygning

Nordsøen Oceanarium er en røgfri attraktion - både ude og inde. Hvis du har behov for at ryge inden eller i løbet af dit besøg, skal det foregå på de anviste områder ude ved parkeringspladsen. Du er selvfølgelig meget velkommen til at gå derud i løbet af dit besøg - du skal blot huske din entrébillet, som skal vises ved indgangen for at få adgang igen. 

Hunde

Det er ikke tilladt at medbringe hunde i Nordsøen Oceanarium. Du er dog meget velkommen til at benytte vores hundeegnede parkeringspladser, som du finder for enden af den store parkeringsplads til venstre for indgangen. Vi anbefaler IKKE, at man efterlader sin hund i bilen på meget varme dage.På hundeparkeringspladserne er der:

  • Skygge til din hund.
  • En vandhane så du kan tilbyde din hund frisk vand. 
  • Du kan selvfølgelig gå ud og lufte hunden under dit besøg på Nordsøen Oceanarium.

Kørestole og klapvogne

Du kan låne en kørestol helt gratis. Bemærk dog, at vi kun har et begrænset antal.

Vi har også et antal klapvogne, som du gratis kan låne. Bemærk dog, at de også kun er i et begrænset antal. 

Puslepladser

Der er puslepladser på flere af toiletterne. Desuden er der mange siddepladser, hvor der er mulighed for at amme i fred og ro. 

Medbragt mad og drikke

I vores udendørsområde er der plads til at du kan nyde din medbragte mad. Her er også et overdækket område med læ, hvis vejret skulle egne sig bedst hertil. Indenfor kan du også nyde din madpakke i Havbundsrummet. I lavsæsonen kan medbragt mad også nydes i vores café.

Garderobe

Garderoben finder du i kælderen ved Molen Hirtshals. Der findes garderobeskabe med møntindkast. Det koster 20 DKK i depositum. Brug af garderoben er på eget ansvar.

Hjertestarter

På Nordsøen Oceanarium har vi en hjertestarter. Hjertestarteren er placeret lige til højre for oceanarie-ruden for foden af trappen. Du er selvfølgelig altid velkommen til at spørge vores personale om hjælp, hvis en nødsituation skulle opstå.

Handicappede

Hele Nordsøen Oceanarium er handicapvenlig, såvel indendørs som udendørs. Der forefindes handicaptoiletter og elevatorer i attraktionen. Elevatorer finder du ved Doggerbanke og ved siden af rørebassinerne. P-pladser for handicappede ligger ved indgangen. 
Handicappede betaler almindelig entrépris, men har du behov for en hjælper, får hjælperen gratis entré.

Vi er desuden medlem af "God Adgang", som er en mærkeordning, hvor man informerer om de fysiske adgangsforhold til bygninger og udearealer.

Download og læs den nyeste rapport fra 2021 her og her.