Spring til hovedindhold

Nyt samarbejde med Nordjysk Pigekor

.

Nordsøen Oceanarium er nu ambassadør for Nordjysk Pigekor

Nordsøen Oceanarium blev torsdag aften præsenteret som ambassadør for Nordjysk Pigekor i forbindelse med korets forårskoncert foran Oceanariet.

De cirka 200 gæster fik her set, hvordan to nordjyske kulturinstitutioner på fornem vis samarbejder om at skabe unikke oplevelser for både krop og sjæl. Således blev der formidlet viden om Nordsøen i smuk forening med Nordjysk Pigekors forårssange, der blandt andet tog gæsterne med på en rejse til havet og ud blandt sæler, men som også indbød til både smil og tårer.

’Vi havde sammensat et program med en række meget forskellige sange, tilpasset årstiden og lokationen, og det var en fantastisk oplevelse at få lov at synge dem foran Oceanariet’ siger dirigent for Nordjysk Pigekor’, Christina Kjærulff.

Det er første gang, Nordjysk Pigekor afholder forårskoncert på Nordsøen Oceanarium, og planen er, at det skal blive en forårstradition i Hirtshals.

’Vi synes selv, at vores akvarier med de mange smukke og fascinerende fisk har et æstetisk snit over sig. Lige som Nordjysk Pigekor i udpræget grad har det. Derfor var jeg sikker på, at Nordjysk Pigekors forårskoncerter foran Oceanariet ville være nogle helt unikke oplevelser for tilhørerne – og nu også tilskuerne – fordi det smukke akvarie er et enestående levende bagtæppe for koret’, siger direktør for Nordsøen Oceanarium, Karl Henrik Laursen.

Formand for Nordjysk Pigekor, Pia Haugaard udtaler: ’Vi er meget, meget glade for den opbakning, vi har fået - både fra Nordsøen Oceanarium og fra de mange gæster, som kom til koncerten. Vi vil gerne sende en stor tak til alle, og så håber jeg, at vi sammen med Nordsøen Oceanarium får skabt en god tradition her i Hirtshals med forårskoncert foran Oceanariet’.

’Da vi fik muligheden for at lave en ambassadøraftale med Nordjysk Pigekor, var vi ikke et øjeblik i tvivl om at vi ville sige ja tak. Gennem de seneste år har vi ofte benyttet os af Nordjysk Pigekor ved officielle arrangementer, når vi har haft et ønske om at tilføje et kunstnerisk indlæg, der dels har et lokalt afsæt og dels et meget højt musikalsk niveau. Vi synes, at Nordsøen Oceanarium og Nordjysk Pigekor er to kulturinstitutioner, der klæder hinanden på bedste vis. Med ambassadøraftalen får vi nu en ramme for et øget samarbejde, siger Karl Henrik Laursen.

Nordsøen Oceanarium har tidligere haft besøg af Nordjysk Pigekor, og også personligt har Karl Henrik Laursen set frem til forårskoncerterne:
– Jeg er ikke kor-ekspert, men det er tydeligt at høre, at koret er veltrænet, yderst talentfuldt og udstråler en glæde ved sangen, der både er smittende og livsbekræftende på samme tid. Samtidig finder jeg til stadighed korets repertoire overraskende varieret og fornyende. For mig vidner det om en musikalsk nysgerrighed fra korledelsens side – og måske netop derfor er det altid spændende at komme til korets koncerter, blandt andet da koret sang til Erhverv Hjørrings nytårskur i januar 2023’.

Kontakperson: Karl Henrik Laursen tlf. 40 48 93 92