Det sker /

Årets gang på Nordeuropas største akvarium

Udover det spændende dyreliv i vores akvarier, sker der selvfølgelig en masse forskelligt i løbet af et år. Herunder kan du se en oversigt over de forskellige aktiviteter og begivenheder, der finder sted.

Aktivitetsoversigt

8. juni - 18. august

Sommer på Nordsøen!
Det syder af aktiviteter fra morgen til aften på Nordeuropas største akvarium, hvor du blandt andet kan opleve:

 • Krabbekysten, hvor du selv kan fange krabber (kan være lukket ved dårlige vejr)
 • Ocean View, hvor du kan opleve Oceanariet fra oven og selv fodre de mange stimefisk.
 • Ship o'Hoy - oplev Nordsøens vind og vejr ombord på en fiskekutter
 • Fiskeauktionsture (19/7 og 2/8, i forbindelse med Hirtshals Fiskefestival). Billetter kan købes her når de er tilgængelige. 
 • Hvalforskerhytten giver dig indblik i livet som hvalforsker og du kan komme helt tæt på hvalskeletter fra nogle af havets kæmper.
 • Ravjagt, hvor du kan grave efter Nordsøens guld.
 • Se det enorme skelet af finhvalen fra Blokhus (fra 10. juli)
 • 2 x Oceanariefodring - kl. 11.00 og 15.00
 • 2 x Sælfodring - kl. 12.00 og 16.00
 • I udvalgte perioder vil der være børneshow hvor I kan møde havtasken Louis Vitång eller trylleshow hvor I kan opleve havets magi. 
 • og meget, meget mere...
Sommeren 2019 Nordsøens Jægere - 2. del af ny udstilling åbner i sommer!
Den nye store udstilling tager dig med på et eventyr igennem Nordsøens fødekæde, hvor du møder alt lige fra det mindste plankton til de største rovdyr i havet. Du kan komme helt ned i dybet med Big Ocean Window, Skandinaviens største interaktive skærm. Her vil du se kæmpestore hvaler, farlige hajer og gigantiske fiskestimer udfolde sig lige foran næsetippen. De 3 nye, helt unikt udformede akvarier med blandt andet gopler, og de nye spændende udstillinger tager dig med på en rejse gennem Nordsøens fødekæd

1. - 3. august

Hirtshals Fiskefestival
Festivalen afholdes 1. - 3. august 2019 og kan igen byde på fisketorv, smagsprøver, fiskebuffet, fiskeauktion og meget, meget mere. Aktiviteterne foregår i Hirtshals by. Læs mere på www.hirtshalsfiskefestival.dk

30. september - 15. december

Efterårstema: Plastik i havene - hvad kan du gøre? 
Plastikforureningen i verdenshavene udfør en trussel mod sundheden og miljøet. I efteråret sætter vi spot på problemet og mulige løsninger. Du kan blandt andet komme med på plastikjagt, hvor du ser hvor meget plastik der gemmer sig under sandet. Du kan også opleve makreldissektion og være med til at undersøge maveindholdet for mikroplast. Du kan også blive klogere på nogle af de lokale tiltag der er igangsat i kampen mod plastikforureningen, samt se hvordan man kan genanvende noget af alt det plast der indsamles. Har du en god idé til hvordan vi kommer problemet til livs? Så deltag i vores konkurrence og lav din egen opfindelse! 

November & december

Weekendaktiviteter
Hver weekend vil der være særlige aktiviteter med fokus på hygge for de mindste. Du kan blandt andet møde vores børguider, der tager sig ekstra godt af de yngste gæster. Der er også juleklippedag d. 30. november, hvor I kan hjælpe med at pynte juletræet. 

24. december

Juleaftensdag på Nordsøen Oceanarium
Vi holder åbent kl. 10-13 på juleaftensdag. Her inviterer vi til gudstjeneste og musik foran Oceanariet, hvor der også vil være besøg fra julemanden. 

 

 

Mere end bare fisk

Vidste du, at Nordsøen Oceanarium også afholder koncerter og andre spændende arrangementer? Vi lægger for eksempel hus til Årets Sild-konkurrencen, hvor restauranter fra hele Danmark konkurrerer om at lave den bedste gammeldags marinerede sild. Flere gange om året har vi også koncerter med forskellige kunstnere. Du kan læse mere om de spændende begivenheder hos os under arrangementer.