Det sker /

Årets gang på Nordeuropas største akvarium

Udover det spændende dyreliv i vores akvarier, sker der selvfølgelig en masse forskelligt i løbet af et år. Herunder kan du se en oversigt over de forskellige aktiviteter og begivenheder, der finder sted.

Aktivitetsoversigt 2021

Hele året

En Nordsøisk tidsrejse
Hele 2021 kommer I med på en tidsrejse rundt omkring Nordsøen, hvor fund fra naturen i området trækker spor langt tilbage i historien – helt fra de friske mågefjer over rav med insekter, fossiler fra Limfjorden og 65. millioner år gamle forstenede søpindsvin. I løbet af året vil der også være guidede ture ved kysterne i nærheden af Hirtshals.

28. juni - 29. august

En Nordsøisk Tidsrejse
Hele sommeren fortsætter temaet med fortællinger fra fortiden. Find ud af hvor hvalerne stammer fra, hvorfor naturen rundt omkring Vendsyssels kyster ser ud som den gør, og hvad den gemmer af spændende fortidsfund. På udvalgte dage bliver der arrangeret ture ud af huset.

Udover temaet så syder akvariet af sommeraktiviteter for alle!

  • Krabbekysten åbent hver dag (kan være lukket ved dårligt vejr)
  • Ship o´Hoy – kom ud i blæsevejr på en fiskekutter.
  • Fiskeauktionsture (16/07 og 6/8) billetterne købes her.
  • Fiskeri og hygge ”Ved Fyret” på udvalgte dage
  • Hvalforskerhytten syder af aktivitet
  • Se det enorme skelet af finhvalen fra Blokhus
  • 2 x Oceanariefodring (kl. 11 og 15)
  • 2 x Sælfodring (kl. 12 og 16)
13. juli
kl. 10-12

Guidet tur i naturen ved Hirtshals for hele familien
Kryb og kravl. Vi går på jagt efter insekter og andre spændende smådyr i den kystnære natur. 

Mødested: Madpakkehuset ved Hirtshals Fyr
Billetter kan købes her
Pris: Voksen 90,- Børn (3-11 år) 25,-.
Begrænset antal pladser. 

13. juli 
kl. 14.30-16.30

Guidet tur i Signe Hansens fodspor
Tag på bjesktur med Nordsøen Oceanarium. På turen vil du stifte bekendtskab med mange forskellige planter som kan bruges til fremstilling af Bjesk (Kryddersnaps).

Turen starter ved Hirtshals Fyr, hvor vi bevæger og gennem klitterne og rundt i området på jagt efter forskellige urter, bær og planter, ligesom den berømte Signe Hansen gjorde. 

Mødested: Madpakkehuset ved Hirtshals Fyr
Billetter kan købes her
Pris: Voksen 90,-
Begrænset antal pladser. 

13. juli 
kl. 19.00-21.00

Guidet aftentur i Signe Hansens fodspor
Tag på bjesktur med Nordsøen Oceanarium. På turen vil du stifte bekendtskab med mange forskellige planter som kan bruges til fremstilling af Bjesk (Kryddersnaps).

Turen starter ved Hirtshals Fyr, hvor vi bevæger og gennem klitterne og rundt i området på jagt efter forskellige urter, bær og planter, ligesom den berømte Signe Hansen gjorde. 

Mødested: Madpakkehuset ved Hirtshals Fyr
Billetter kan købes her
Pris: Voksen 90,-
Begrænset antal pladser. 

16. juli og 6. august

kl. 6.45-8.30

Guidet tur på Hirtshals Fiskeauktion
Autentiske havneoplevelser for de morgenfriske! 
Nordsøen Oceanarium tilbyder en helt unik oplevelse, nemlig en ægte fiskeauktion. Kom helt tæt på de mange fiskekasser med nattens fangst, hvor guiden fortæller om arterne og hvordan auktionen foregår. Efter auktionen går vi en tur på havnen hvor guiden fortæller gode historier om de store og små fiskefartøjer og om livet på havnen. Vi besøger også Cosmos Trawl og Fiskernes Kasseudlejning, hvor fiskekasser bliver sorteret og vasket. 

Billetter kan købes her
Mødested: Norgeskajen 7, 9850 Hirtshals.
Pris: Voksen 100,- Børn (3-11år) gratis. 
OBS: Gyldigt Coronapas skal fremvises for adgang til auktionshallen!

5. august
kl. 11-15

Fiskekokkeskole for hele familien
Det rullende madværksted er en mobil kogeskole, hvorfra et hold dygtige madformidlere laver lærerige og involverende madaktiviteter. I madværkstedet kan alle, uanset erfaring, lære at snitte grøntsager og tilberede et måltid mad med fisk som base sammen med familien. 
Gratis, men entrébillet til Nordsøen Oceanarium er påkrævet. 

16. - 24. oktober

Fortidens giganter og mærkelige væsener
I efterårsferien fortæller vi om dyrelivet i havet for millioner af år siden. Hvilke dyr fandtes i havet dengang? Findes nogle af de dyr i dag? Hvilke spor har fortiden efterladt? Disse og masser af andre spændende emner kommer vi omkring i efterårsferien!

30. oktober

Vinfestival!
I samarbejde med Super Vin i Hjørring arrangeres en kæmpe vinfestival på Nordsøen Oceanarium d. 30. oktober kl. 13-17. læs mere på www.supervin.dk

November & december

Weekendaktiviteter
Hver weekend vil der være særlige aktiviteter med fokus på hygge for især de mindste gæster. Du kan blandt andet møde vores børneguider, der tager sig ekstra godt af de yngste gæster.

24. december

Juleaftensdag med julegudstjeneste og fodringer
Vi holder åbent 10.00-13.00 juleaftensdag. Her inviterer vi til julegudstjeneste og musik foran Oceanariet. Der vil også være besøg fra julemanden og fodringer i både Oceanariet og af sælerne.

26. - 30. december Julehygge
Juleferie på Nordsøen Oceanarium med hygge og aktiviteter hver dag.
  OBS: Der tages forbehold for ændringer. 

 

Mere end bare fisk

Vidste du, at Nordsøen Oceanarium også afholder koncerter og andre spændende arrangementer? Vi lægger for eksempel hus til Årets Sild-konkurrencen, hvor restauranter fra hele Danmark konkurrerer om at lave den bedste gammeldags marinerede sild. Flere gange om året har vi også koncerter med forskellige kunstnere. Du kan læse mere om de spændende begivenheder hos os under arrangementer.