Det sker /

Årets gang på Nordeuropas største akvarium

Udover det spændende dyreliv i vores akvarier, sker der selvfølgelig en masse forskelligt i løbet af et år. Herunder kan du se en oversigt over de forskellige aktiviteter og begivenheder, der finder sted.

Aktivitetsoversigt

28. september - 15. december

Efterårstema: Plastik - et hav af muligheder

Havet er en mystisk størrelse for både børn og voksne. Selvom havet dækker mere end 70 % af Jordens overflade, er havdyrenes levesteder nemlig ikke så nemme at besøge, eller blive klogere på. Samtidig er verdenshavene truet af menneskelige påvirkninger.

Efterårets tema handler om problemerne med plastikforurening i verdenshavene, men også om hvad der faktisk bliver lavet for at afhjælpe problemerne, og ikke mindst, hvad man selv kan gøre.

Hver dag vil være fyldt med spændende aktiviteter for store og små med formålet at ”uddanne” gæsterne til Miljøhelte. Man kan blandt meget andet være med til at lede efter mikroplastik indeni makreller, samle plastik på ”stranden” og få et diplom med hjem. Der bliver lavet et forsøg med melorme, som efter sigende kan omdanne flamingo til føde! AVV (Affaldsselskabet Vendsyssel Vest) kigger forbi og fortæller om hvad det indsamlede plastikaffald bliver brugt til. Til alle fodringer er der fokus på hvilke farer plastik i havene udgør for livet i havet, men også løsningsforslag der er lige til at gå til. Der er med andre ord lagt op til leg og læring med plastik som tema.

 

November & december

Weekendaktiviteter
Hver weekend vil der være særlige aktiviteter med fokus på hygge for de mindste. Du kan blandt andet møde vores børguider, der tager sig ekstra godt af de yngste gæster. Der er også juleklippedag d. 30. november, hvor I kan hjælpe med at pynte juletræet. 

24. december

Juleaftensdag på Nordsøen Oceanarium
Vi holder åbent kl. 10-13 på juleaftensdag. Her inviterer vi til gudstjeneste og musik foran Oceanariet, hvor der også vil være besøg fra julemanden. 

 

 

Mere end bare fisk

Vidste du, at Nordsøen Oceanarium også afholder koncerter og andre spændende arrangementer? Vi lægger for eksempel hus til Årets Sild-konkurrencen, hvor restauranter fra hele Danmark konkurrerer om at lave den bedste gammeldags marinerede sild. Flere gange om året har vi også koncerter med forskellige kunstnere. Du kan læse mere om de spændende begivenheder hos os under arrangementer.