Det sker /

Årets gang på Nordeuropas største akvarium

Udover det spændende dyreliv i vores akvarier, sker der selvfølgelig en masse forskelligt i løbet af et år. Herunder kan du se en oversigt over de forskellige aktiviteter og begivenheder, der finder sted.

Aktivitetsoversigt 2020

Hele året

Nordsøens Jægere - ny udstilling 
Den helt nye udstilling tager dig med gennem Nordsøens fødekæde, hvor alt handler om at æde eller blive ædt! Der findes mange mærkværdige dyr og jagtmetoder under Nordsøens overflade. De fleste tænker nok; hajer, når de hører ordet rovdyr - men de findes faktisk i et væld af former og størrelser! På trods af, at ikke alle dyr har tænder, jager og æder de stadig andre dyr på udspekulerede måder - nogle mere bizarre end andre. Vidste du eksempelvis, at krabbernes tænder sidder helt nede i maven? Eller at søstjernen gylper sin mavesæk ud af munden for at æde? Vigtigst af alt er sammenhængen mellem de forskellige dyr og hvordan de påvirker hinanden. Kom til et kig på naturens fantastiske måde at løse livets udfordringer fra de mindste til de største jægere.

10. oktober - 17. december

Nordsøens Jægere - Makrellen
En af de mest kendte stimefisk i Nordsøen er makrellen. Efterår er sæson for makrelfiskeriet, og derfor sættes der fokus på netop dette henover efteråret. Makrellen er et effektivt rovdyr, der har udviklet særlige evner, når det kommer til at skaffe føde. Samtidig er den et yndet mål for større rovfisk og er dermed et byttedyr. I uge 42 kan du være med, når vi dissekerer makrel og viser hvordan den er i stand til at udføre sine jagtstrategier.

November & december

Weekendaktiviteter
Hver weekend vil der være særlige aktiviteter med fokus på hygge for især de mindste gæster. Du kan blandt andet møde vores børneguider, der tager sig ekstra godt af de yngste gæster.

24. december

Juleaftensdag med julegudstjeneste og fodringer
Vi holder åbent 10.00-13.00 juleaftensdag. Her inviterer vi til julegudstjeneste og musik foran Oceanariet. Der vil også være besøg fra julemanden og fodring af sælerne.

 

Mere end bare fisk

Vidste du, at Nordsøen Oceanarium også afholder koncerter og andre spændende arrangementer? Vi lægger for eksempel hus til Årets Sild-konkurrencen, hvor restauranter fra hele Danmark konkurrerer om at lave den bedste gammeldags marinerede sild. Flere gange om året har vi også koncerter med forskellige kunstnere. Du kan læse mere om de spændende begivenheder hos os under arrangementer.