Det sker /

Årets gang på Nordeuropas største akvarium

Udover det spændende dyreliv i vores akvarier, sker der selvfølgelig en masse forskelligt i løbet af et år. Herunder kan du se en oversigt over de forskellige aktiviteter og begivenheder, der finder sted.

Aktivitetsoversigt 2021

Hele året

En Nordsøisk tidsrejse
Hele 2021 kommer I med på en tidsrejse rundt omkring Nordsøen, hvor fund fra naturen i området trækker spor langt tilbage i historien – helt fra de friske mågefjer over rav med insekter, fossiler fra Limfjorden og 65. millioner år gamle forstenede søpindsvin. I løbet af året vil der også være guidede ture ved kysterne i nærheden af Hirtshals.

28. juni - 29. august

En Nordsøisk Tidsrejse
Hele sommeren fortsætter temaet med fortællinger fra fortiden. Find ud af hvor hvalerne stammer fra, hvorfor naturen rundt omkring Vendsyssels kyster ser ud som den gør, og hvad den gemmer af spændende fortidsfund. På udvalgte dage bliver der arrangeret ture ud af huset, følg med på oceanarium.dk

Udover temaet så syder akvariet af sommeraktiviteter for alle!

  • Krabbekysten åbent hver dag (kan være lukket ved dårligt vejr)
  • Ship o´Hoy – kom ud i blæsevejr på en fiskekutter.
  • Fiskeauktionsture (16/07 og 6/8, i forbindelse med Hirtshals Fiskefestival) billetterne købes her.
  • Fiskeri og hygge ”Ved Fyret” på udvalgte dage
  • Hvalforskerhytten syder af aktivitet
  • Se det enorme skelet af finhvalen fra Blokhus (fra 7. juli)
  • 2 x Oceanariefodring (kl. 11 og 15)
  • 2 x Sælfodring (kl. 12 og 16)
5. - 7. august

Hirtshals Fiskefestival 2021
Festivalen er en hyldest til de gode råvarer, fiskeindustrien, gastronomien og de gode oplevelser med fisk i alle afskygninger. Festivalen finder sted i Hirtshals by og byder på blandt andet fisketorv, lækre smagsprøver, fiskebuffet, fiskeauktion, underholdning og meget, meget mere. Læs mere om arrangementet på www.hirtshalsfiskefestival.dk

16. - 24. oktober

Fortidens giganter og mærkelige væsener
I efterårsferien fortæller vi om dyrelivet i havet for millioner af år siden. Hvilke dyr fandtes i havet dengang? Findes nogle af de dyr i dag? Hvilke spor har fortiden efterladt? Disse og masser af andre spændende emner kommer vi omkring i efterårsferien!

30. oktober

Vinfestival!
I samarbejde med Super Vin i Hjørring arrangeres en kæmpe vinfestival på Nordsøen Oceanarium d. 30. oktober kl. 13-17. læs mere på www.supervin.dk

November & december

Weekendaktiviteter
Hver weekend vil der være særlige aktiviteter med fokus på hygge for især de mindste gæster. Du kan blandt andet møde vores børneguider, der tager sig ekstra godt af de yngste gæster.

24. december

Juleaftensdag med julegudstjeneste og fodringer
Vi holder åbent 10.00-13.00 juleaftensdag. Her inviterer vi til julegudstjeneste og musik foran Oceanariet. Der vil også være besøg fra julemanden og fodringer i både Oceanariet og af sælerne.

26. - 30. december Julehygge
Juleferie på Nordsøen Oceanarium med hygge og aktiviteter hver dag.
  OBS: Der tages forbehold for ændringer. 

 

Mere end bare fisk

Vidste du, at Nordsøen Oceanarium også afholder koncerter og andre spændende arrangementer? Vi lægger for eksempel hus til Årets Sild-konkurrencen, hvor restauranter fra hele Danmark konkurrerer om at lave den bedste gammeldags marinerede sild. Flere gange om året har vi også koncerter med forskellige kunstnere. Du kan læse mere om de spændende begivenheder hos os under arrangementer.