Det sker /

Årets gang på Nordeuropas største akvarium

Udover det spændende dyreliv i vores akvarier, sker der selvfølgelig en masse forskelligt i løbet af et år. Herunder kan du se en oversigt over de forskellige aktiviteter og begivenheder, der finder sted.

Aktivitetsoversigt 2022

12. februar - 6. juni

Fantastiske fabeldyr og Hæslige havmonstre 
Vi kender allesammen de gamle fortællinger om Havfruer, Moby Dick og Midgårdsormen. Men hvor stammer de sagnomspundne væsener egentlig fra og hvilke af dem har afsæt i virkeligheden? 

Dét, og meget mere, udforsker vi i temaet "Fantastiske Fabeldyr & Hæslige Havmonstre", der starter lørdag d. 12. februar og kører helt frem til 6. juni. Læs mere her.

I alle forårets skoleferier, vil der desuden være en masse ekstra aktiviteter omkring temaet. 

Vinterferien 12.-27. februar
I vinterferien tager vi hul på temaet, og har masser af spændende aktiviteter for både store og små. Følg Midgårdsormen rundt i udstillingen og se hvor meget du egentlig ved om de sagnomspundne væsener. Oplev desuden dissektion alle dage, hvor vi udforsker blæksprutters spændende anatomi. 

Påskeferien 9.-18. april
I påskeferien fortsætter vi det spændende tema, hvor vi slap. Der vil også være rokkeæggejagt gennem hele udstillingen.

27. februar

Fastelavn
Slå havkatten af tønden og deltag i festlighederne. 
Gratis entré for alle udklædte gæster - både børn og voksne. 

19. - 21. maj

Naturmødet 2022
Naturmødet er et årsligt nationalt folkemøde om og i naturen. Gennem tre dage omdannes Hirtshals til epicenter for dansk naturdebat og naturoplevelser, både fysisk og virtuelt. Her har Nordsøen Oceanarium naturligvis også med. Læs mere om naturmødet 2022 her

7. juni - 28. august

Sommer på Nordsøen Oceanarium

Vi sætter fokus på den største af alle tunarter, nemlig atlantisk blåfinnet tun. Den kan blive op til 3 meter lang og veje over 600 kg. 

Udover temaet så syder der af sommeraktiviteter for alle på Nordsøen!

  • Krabbekysten åben hver dag (kan være lukket ved dårligt vejr)
  • Ocean View åbent hver dag
  • Ship O´Hoy – kom ud i blæsevejr på en fiskekutter.
  • Fiskeauktionsture, d. 29.7 og d. 5.8, i forbindelse med Hirtshals Fiskefestival. Billetterne sættes snart til salg her
  • Fiskeri og hygge ”Ved Fyret” på udvalgte dage
  • Hvalforskerhytten syder af aktivitet
  • Se det enorme skelet af finhvalen fra Blokhus
  • 2 x Oceanariefodring (kl. 11 og 15)
  • 2 x Sælfodring (kl. 12 og 16)

4. - 6. august

Hirtshals Fiskefestival 2022
Festivalen er en hyldest til de gode råvarer, fiskeindustrien, gastronomien og de gode oplevelser med fisk i alle afskygninger. Festivalen finder sted i Hirtshals by og byder på blandt andet fisketorv, lækre smagsprøver, fiskebuffet, fiskeauktion, underholdning og meget, meget mere. Læs mere om arrangementet på www.hirtshalsfiskefestival.dk

1. september - 15. december 

Efterårstema: Fugl, fisk eller midt imellem
Her kommer havfugle og deres byttedyr og levesteder i fokus. Hvilken sammenhæng har havfuglene og fiskenes levevis? Vi fortæller om havfuglene ved vores fuglefjeld, og I har mulighed for at komme med på fuglesafari på udvalgte dage. 

Særudstilling: Birds in motion
Oplev en smuk og meget stemningsfuld udstilling med fugle lavet i cortenstål. Fuglene er skabt af kunstner og tidligere konservator, Erling Munch.

Efterårsferien 15. - 23. oktober
Efterårsferie er lig med hygge, læring og gode oplevelser. Det vil vi selvfølgelig også sørge for at der er masser af på Nordsøen Oceanarium.

25. september

Årets Sild 2022
Den nationale sildelagskonkurrence "Årets Sild" afholdes på Nordsøen Oceanarium. Her dyster prominente frokostrestauranter fra hele landet om at lave den bedste sildelage til en gammeldags modnet sild. Et af kriterierne er, at den også skal harmonere med "Årets Bjesk", som bliver kåret til Hirtshals Fiskefestival. 

30. oktober

Halloween
Hyggelig uhygge under havet med døde pirater, fiskespøgelser og havfrueskeletter! Find piraternes sunkne skat! Gratis entré for alle i udklædning - både børn og voksne. 

24. december

Juleaftensdag med julegudstjeneste og fodringer
Vi holder åbent 10.00-13.00 juleaftensdag. Her inviterer vi til julehygge og musik foran Oceanariet. Der vil også være besøg fra julemanden og fodringer i både Oceanariet og af sælerne.

26. - 30. december Julehygge
Juleferie på Nordsøen Oceanarium med hygge og aktiviteter hver dag.
  OBS: Der tages forbehold for ændringer. 

 

Mere end bare fisk

Vidste du, at Nordsøen Oceanarium også afholder koncerter og andre spændende arrangementer? Vi lægger for eksempel hus til Årets Sild-konkurrencen, hvor restauranter fra hele Danmark konkurrerer om at lave den bedste gammeldags marinerede sild. Flere gange om året har vi også koncerter med forskellige kunstnere. Du kan læse mere om de spændende begivenheder hos os under arrangementer.